När livet kommer emellan

Det har varit radiotystnad från mig. Jag var så laddad och sugen på att komma igång med bloggandet. Jag är det fortfarande. Men livet kom emellan. På alla sätt och vis.

De senaste 4 veckorna har varit de konstigaste, jobbigaste och samtidigt mest spännande jag varit med om på mycket länge. Vissa saker har jag inte kunnat skriva om förrän nyligen. Andra saker har varit för känsliga för att skriva om. Men nu börjar jag landa i allt. Nu börjar jag komma ikapp mentalt och saker börjar falla på plats.

De värsta dagarna i mitt liv

Min brorson blev sjuk. Allvarligt sjuk. Jag vet inte hur mycket jag ska skriva innan han kan ge sin tillåtelse. Men det har på allvar varit en kamp mellan liv och död flera gånger de senaste veckorna. Han insjuknade hastigt i en ovanlig blodsjukdom som heter Trombotisk Trombocytopen Purpura (TTP). Det har varit så mycket oro, ångest och tårar de senaste veckorna. Jag har på allvar utan tvekan upplevt de värsta dygnen i mitt liv under den här tiden. Min kropp slog bakut. Jag kunde inte äta, inte sova, inte koncentrera mig på något.

Efter 3 veckors kamp fram och tillbaka vände det. Han svarade äntligen på behandlingen och har nu påbörjat sin resa tillbaka. Det är en lång väg kvar. Han är en krigare utan dess like, men han vägrar ge upp. All kärlek till dig älskade brorson.

Nya jobbutmaningar

Mitt i allt detta blev det klart med en ny tjänst på jobbet. Inte på heltid, men ändå nya spännande utmaningar. Jag har vetat om det ett tag och när det blev officiellt för ett par veckor sedan körde jag igång direkt.

Jag är numera Teamledare för två team på jobbet. Inget HR-ansvar, utan mer inriktning mot beläggning, resursplanering och komeptensutveckling. Se till att alla har det bra, trivs med sina arbetsuppgifter och känner sig uppskattade. Vi växer så det knakar och denna tjänst är ny. Så, tillsammans med de andra teamledarna, försöker vi ta fram processer för hur vi ska jobba inom teamen och mellan teamen. Det är hur roligt som helst. Jag har fått någon slags nytändning på att gå till jobbet igen. Jag utvecklas och får vara med och driva vår verksamhet framåt på ett helt annat sätt. Det är precis så jag vill att livet ska vara.

Husköp

Vi har letat länge. I flera år. Vi har haft krav som varit viktiga för oss. Och önskemål som varit plus. Vi har tidigare inte varit helt överrens. Jag har varit ganska kräsen och inte velat gå in i budgivningar om det inte kännts helt 100. Daniel har varit mer angelägen om att hitta ett hus som är tillräckligt bra. Jag har inte velat lämna vårt nuvarande boende för ett som inte känns helt bra. Husen vi tittat på har antingen varit för dyra, krävt för mycket renovering, legat i fel område eller varit för små. Det har liksom inte varit något som varit klockrent.


Så dök det upp för några veckor sedan. Vi gillade det ännu mer efter visningen och gav oss in i budgivningen. Och vann den. Inom ramen för vår budget. Vi kan bo kvar i samma område, riktigt nära min syster med familj till och med. Inget att renovera. En trädgård att fixa iordning, vilket jag ser fram emot. Flyttlasset går i höst och jag längtar redan. Jag visste hela tiden att det skulle vara värt att vänta. Livet fungerar så.

Så ni kanske förstår att det har varit lite annat att tänka på de senaste veckorna. Men nu börjar allt landa. Livet har nya utmaningar framöver. Det är så det fungerar. På fredag går jag på en 6 veckor lång ledighet. Vi har ett hus att sälja och en flytt att planera.

Ska bli sååå skönt att tillbringa massa lediga dagar med familjen!!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *