Härlig helg med mycket träning

Jag har verkligen stoppat ner en härlig helg i bagaget. Härlig på många plan. Den innehöll många av de saker jag föredrar i min tillvaro. Dessutom lyckades jag hålla mig borta från jobbet. Jag har insett att jag behöver släppa det helt vissa helger för att känna mig utvilad när den nya veckan kommer. Det har varit en intensiv vår.

Lördagslöpning inledde denna helg

Flödet i de sociala medierna har svämmats över av inlägg från Göteborgsvarvet och Köpenhamns marathon. Jag var så himla sugen att springa lopp i fredags. Att uppleva stämningen, pulsen, nervositeten och känslan av att gå i mål. Jag hade kunnat springa i Göteborg om jag velat. Jag tackade ej av flera anledningar. Jag är inte så tränad för det som jag vill vara. Dessutom hade jag planer på lördagen redan. Och tiden med familjen är värdefull.


Istället klev jag utanför dörren för en löprunda klockan 07:30 i lördags morse. Daniel skulle cykla 08:30 så då skulle jag vara tillbaka. Det var en frisk sommarvärme i luften. Solen kikade fram mellan träden och värmde skönt. Det var ett lugn över Tallboda som verkligen fick mig att slappna av. Inte många ute och jag kunde springa ett lugnt lite längre pass helt i min egen värld. Eller ja lugnt. Eftersom jag var lite stressad och ville hinna så långt som möjligt på min timma så kanske jag sprang aningens för fort. Det var inga problem att orka med. Men jag kände mig mer sliten resten av dagen än man bör göra efter ett långpass. Ingen större skada skedd och det blev ett riktigt bra pass som gjorde mig glad resten av dagen.

Tjejmiddag på stan

På kvällen var det dags för Lotta att inkassera sin födelsedagsmiddag från mig och Susen. Det blev en kväll med både drinkar, god mat, efterrätt och massa tankande av positiv energi. Det blev lagom sent och jag somnade med ett leende på läpparna.

Mitt liv har nästan konstant en hög takt. Livspusslet kräver ständigt massa energi. Förislämningar, jobb, tjänsteresor, matlagning, städning, handling och träning. Jag gillar familjelivet, men ibland behöver man tanka energi på annat håll.

Styrkesöndag avslutade

Söndag förmiddag tillbringade jag med ett gäng träningssugna och försökte få till lite styrka medan barnen busade i lekparken. Det gick väl sådär och passet blev bara halvdant för min del. Bättre än inget dock.


Jag tog dock revansch efter lunch. Stack till gymmet och betade av ett styrkepass innehållandes marklyft, benpress, chins, bicepsurl, stående rodd, benindrag i TRX, tåhävningar och lite rörlighetsträning. Jag var så trött efteråt att jag knappt orkade ta tag i att komma därifrån. Söndagspass på gymmet hoppas jag blir ett återkommande helg-nöje.

Mellan träning och umgänge har jag haft massa mysiga stunder med hela familjen denna helg. Vi har varit ute mycket. Barnen har lekt med vatten och hjälpt till att klippa gräset. Det är så skönt att sommaren verkar vara på ingång på allvar.

Dessutom har vi ätit god mat. Igår kväll. Långkoket kyckling med råris. Fantastiskt mört och smakrikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *