Arbetsplatsklassikern 2012

Allmän hälsa är viktigt och jag kan ibland tycka det är synd hur lite arbetsgivare faktiskt satsar på sina medarbetares hälsa. Alla har inte friskvårdsbidrag till exempel. Det finns dock arbetsgivare som har insett att en bra hälsa och motion hos medarbetarna resulterar i friska medarbetare. Detta medför att man är mindre sjukskriven för t ex onda ryggar och att man är friskare och piggare på arbetet. Företagen ordnar lag till motionslopp eller man har en stående innebandytid.

Personer som tränar mycket ändå kanske inte vinner så extremt mycket på till exempel alla stegtävlingar som anordnas. Men tanken är ju att fler ska komma ut och röra på sig. Att personer som annars kanske inte gör något alls ska röra lite på sig. Personer som är engagerade och hänger med på allmänna saker tror jag även kan dra med andra. Jag vet en arbetsgivare som t ex betalat några timmars personlig träning för de som var intresserade och sade vid ett tillfälle att han hoppades att de personerna i sin tur skulle dra med några andra som inte tränade.

Jag tycker själv att min arbetsgivare är godkänd när det gäller att satsa på motion och de anställdas hälsa. Det finns mycket mer man skulle kunna göra, men det krävs kanske att fler engagerar sig i det. 

Det vi ska göra härnäst är att vi ska delta i Arbetsplatsklassikern 2012. Ett bra initativ som jag tror är lagom utmanande för personer som inte rör jättemycket mycket på sig. Och personer som ändå tränar kanske får möjlighet att testa saker de inte brukar träna. För egen del ser jag inga svårigheter med att klara den, men jag hoppas kunna pusha en del arbetskamrater på vägen att klara den. Gemensamma träningstillfällen efter jobbet eller på helger är något som jag tror jag och kollegan Jenny kommer dra ihop.

Arbetsplatsklassikern går ut på att man har 6 veckor på sig att klara av distanserna för respektive tävling inom den Svenska klassikern. Startskottet går 6 veckor innan ordinarie start av Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen respektive Lidingöloppet. Så den 22 januari går startskottet och då är det skidor som ska klaras av. Eftersom snön lyser med sin frånvaro så är det ok med rullskidor, stavgång, crosstrainer osv.

6 veckor för 4 olika grenar innebär 24 veckor under 2012 som jag hoppas att mina kollegor kommer röra lite extra på sig för att klara av Arbetsplatsklassikern. Jag hoppas att många av mina kollegor tar chansen nu när företaget väljer att satsa på deras hälsa. Jag hoppas även att många företag ute i landet väljer att gå på samma linje.

Lycka till alla ni där ute som ska köra Arbetsplatsklassikern 2012!!!

En reaktion på “Arbetsplatsklassikern 2012

  1. Pingback: Nu är det dags… | Mitt Aktiva Liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *