Om mig

Folk omkring mig skulle nog beskriva mig som social och drivande om de fick beskriva mig. Jag har alltid något på gång när det gäller jobbet, hemmet, träningen eller liknande. Men även om jag ofta är på språng så njuter jag ofta lika mycket av att bara vara hemma och slappa.

Något som jag brukar säga och som speglar min tävlingsinstinkt på många områden är:

Det är inte så viktigt att vinna, men jag tycker om att lyckas!

Med det menar jag att jag tycker om att prestera och leverera. Men jag är ingen dålig förlorare. Huvudsaken är att jag själv känner mig nöjd utifrån mina egna förutsättningar och mål. Det är en vinst i sig.

Jag bor tillsammans med min sambo i nybyggt kedjehus sedan i maj 2011. Vi har två fantastiska söner födda 2013 och 2015. Det är superskönt med något eget och nära till naturen. Löparspåret ligger 100 meter från ytterdörren. Jag har min syster med familj i samma stad och min övriga familj hemma i Värmland.

En passion jag har är att träna. Då handlar det om allt från löpning, simning, cykling, skidor, bodycombat, bodypump, afrodans till fotboll och gym. Jag har gjort Tjejklassikern och Klassikerhalvan. Sprungit Göteborgsvarvet 2 gånger och Lidingöloppet 30 km en gång. Jag har testat triathlon och är alltid nyfiken på nya utmaningar. I augusti 2014 gick jag i mål på min första Ironman och jag är såld. Jag är även en fotbollstjej som älskar sammahållningen i ett damlag i fotboll. Jag har även en hel del år med karta och kompass bakom mig.

Jag är även intresserad av kost. Inte bara att laga god mat utan även nyttig mat som är bra för kroppen. Jag själv testat mig fram och hittat en filosofi som passar mig bra, mitt eget sätt. Jag äter inte utifrån någon specifik kostfilosofi, men jag hämtar gärna inspiration och recept från till exempel paleo, GI och LCHF. Jag är långt ifrån någon fanatiker och jag älskar godis och efterätter också. Men jag försöker hitta en bra balans. Det går bra ibland och mindre bra ibland 🙂 Jag tror inte på att utesluta varje sig protein, kolhydrater eller fett. En bra balans, med bra råvaror ger min kropp den energi den behöver. Inga halvfabrikat och mycket lite snabbmat, minimalt med tillsatser och socker, rätt sorts kolhydrater och fetter, protein med kvalité och så en gnutta njutning för själen. Jag har hittat en modell som gör att jag orkar träna och behålla den vikt jag har. Jag försöker sällan aktivt att gå ner i vikt, det brukar komma av sig själv under de perioder jag får träning och kost optimalt utan socker och alldeles för mycket kolhydrater. Jag har alltid valt att äta så jag orkar träna hårt.

Vill man nå mig finns jag på mittaktivaliv@gmail.com

5 reaktion på “Om mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *