En strategi

En bra bit in på nya året. Jag har sedan några månader tillbaka haft fokus på att må bra och inte stressa för mycket. Att inte känna mig tvungen att hinna med allt. Vissa saker vill jag få mer tid för. Bloggandet är en av dem. Men jag insåg till slut att jag måste börja från noll och skapa mig tid att hinna skriva. Att få in det i rutinerna utan att det känns som ett måste. Dessutom har jag klart och tydligt definierat att andra saker i livet kommer högre upp på prioritetslistan. Bloggen ger mig ingen inkomst. Mer ett sätt att ventilera och reflektera över mycket. En kanal som jag saknar mer och mer. 

Det har börjat växa fram en tanke och strategi. Jag har nu bestämt mig för att testa den. Vi får se hur det går. Men förhoppningsvis får ni se lite mer av mig framöver. 

Ta hand om er!!!

5 reaktion på “En strategi

 1. Det är så svårt det där tycker jag. Att lyckas få till rätt balans av att göra saker man vet att man mår bra av, men inte känna det som ett tvång. När man inte hunnit med (eller prioriterat) de där sakerna på ett tag så kommer saknaden av dem kommer, och man inser att balansen är rubbad åt fel håll. Då gör man ett försöka att återställa balansen och så vips är man över på andra sidan där stress istället byggs upp. Men det finns väl två saker som jag i alla fall försöker tänka på.
  1) Jag blir bättre med tiden på att prioritera rätt, det är som att man kalibrerar om sig varje gång man startar om och för varje försök kommer man lite närmare ett långsiktigt, hållbart upplägg. Inget försök är därmed ett misslyckande, utan ett steg närmare lösningen.
  2) Det känns som att jag (och du) är i den mest hektiska tiden i vårat liv. Jag har svårt att se att det någonsin kommer att gå så mycket tid att hålla det praktiska vardagslivet på rull som det gör just nu under småbarnsåren. Allt kommer att bli lättare med tiden.

  Ser, som vanligt, fram emot att dela dina tankar och reflektioner hur ofta eller sällan de nu kommer. 🙂

  • Du har så rätt så. Jag inser när jag läser att jag faktiskt har slutat att se perioder i bloggsvacka som misstag. Och jag känner faktiskt att jag har lite tankar som skulle kunna vara en hållbar lösning.
   När det kommer till punkt två så har jag det mycket i bakhuvudet. Det kommer inte alltid vara så här. Men det är okej att det är så här just nu…
   Jag är glad att jag har dina kloka tankar bara runt hörnet <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *