Till mitt idrottsliga tonårsjag

Den här veckan väcker vi minnena från skolidrotten till liv. Vissa minns den med lite ångest. Andra minns den knappt alls och dit hör jag.

Skolidrotten för mig

Jag har inga jobbiga minnen av skolidrotten. Jag har varit aktiv ända sedan jag var liten. Åkte längskidor och skridskor med familjen. Jag kommer ju från en klassisk och anrik fotbollsort. Så när möjligheten att börja spela fotboll kom redan som sjuåring så var jag inte sen att hänga på. När jag var nio började jag orientera. Dessutom testade jag på allt från aikido och volleyboll till gymnastik.

Så mitt intresse för rörelse och idrott har alltid funnits där på ett eller annat sätt. Jag kanske inte var överlycklig över alla saker vi gjorde på idrotten, men jag deltog och jag gjorde mitt bästa.

orienteringida

Vad vill jag säga till mitt idrottsliga tonårsjag?

Jag tror inte jag har så mycket att säga till mig själv som tonåring när det gäller just skolidrotten. Kanske mer idrott i allmänhet i så fall.

  • På ett sätt finns det ett beslut jag tog när jag var kanske 16-17 år som jag kan ångra idag. Sluta inte med orienteringen för fotbollens skull. Din framtid finns inom orieneringen, där har du alltid varit duktig. Även om fotbollen kommer ge dig mycket på det sociala planet så är det inom orienteringen som du kan nå framgång.
  • Även om du inte är bland de bättre inom de flesa grenarna så är du tillräckligt bra. Du behöver inte hela tiden sträva efter att bli bättre. Inte i allt. Du fick högsta betyg i idrott rakt igenom skolåren, det säger väl en hel del.
  • Våga ta steget att bli instrukör tidigare. När drömmen väcks till liv på gymnasiet är det bara att våga. Du kommer älska det och du kommer utvecklas som person med den rollen. Vänta inte nästan 20 år med att ta steget.

Bilden är lånad från www.bygdeband.se. Men jag har den som papperskopia någostans i albumen också om jag inte minns fel. Det finns lite gamla godbitar i arkiven som man kanske ska leta fram.

 

En reaktion på “Till mitt idrottsliga tonårsjag

  1. Pingback: Vad jag skulle vilja säga om skolgympan till mitt tonårsjag - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *