Jobba hemifrån

Fördelen med att jobba hemifrån

Jag har den stora förmånen att kunna sitta hemma och jobba nästan så mycket jag vill om det fungerar med mina arbetsuppgifter. Sedan jag fick barn har jag börjat utnyttja det en hel del. Det har enligt mig nästan bara övervägande fördelar.

  • Jag slipper restiden till och från jobbet. Jag får mer gjort och kan om allt går bra häma barnen lite tidigare från förskolan. Det är ju inte jag som hämtar annars, så det är inte alltid det blir så mycket tidigare.
  • Jag behöver inte göra iordning mig för att vara representativ en dag på jobbet. Känslan av att sitta hemma i raggsockor med tända ljus gör mig kreativ och effektiv.
  • Det gör extremt mycket för vardagspusslet att kunna sätta igång en diskmaskin eller en tvättmaskin. Att ägna fem minuter åt att hänga en tvätt istället för att fika med kollegorna (vilket också är givande och bra). Eller att ta lunchtiden till att damsuga eller förbereda middagen. Visst ofta jobbar jag större delen av lunchen också om det behövs. Men jag får alltid något hemmafix gjort när jag behöver några minuters avbrott.
  • Det blir på sitt sätt också en effektivare arbetsdag när man inte fastnar i korridorssnack med kollegor. Jag blir inte avbruten på samma sätt som jag kan bli på kontoret.

Inte bara fördelar

Det finns absolut vissa nackdelar också. Och det är ju dessa som bidrar till att det inte blir mer hemmajobb är det faktiskt blir.

  • Det blir lätt ensamt här hemma. Flera dagar i sträck kan bli ganska tråkigt helt klart. Fika med kollegorna och vuxet sällskap är bra för själen när man tillbringar mycket tid med två små busfrön i övrigt.
  • En del av korridorssnacket är ju faktiskt jobbrelaterat och det är ofta väldigt givande. Jag har dock hittills inte haft så många kollegor på kontoret i Linköping som jobbar med samma saker som jag, så det har varit begränsat på den fronten hittills. Men nu i oktober börjar det två traineer som jag ska vara mentor för, så då kommer det nog blir lite mer kontorstid igen.
  • Det är lätt att fastna framför datorn. Att inte ta sina raster eller glömma bort att äta lunch. Inte alltid så bra.

Jobbar ni hemifrån något? Har ni andra för. och nackdelar med det?

2 reaktion på “Jobba hemifrån

  1. Jobbar hemifrån ibland när det byggt på med för mycket att göra och jag inte pallar att sitta o jobba i vårt stökiga kontorslandskap. Sitter också hemma om det är något typ läkarbesök/utvecklingssamtal med barnen. Tycker det är jätteskönt att sitta hemma i lugnet och hinna beta av saker. Och som du säger- att kunna köra en tvättmaskin eller diskmaskin i pauserna gör mycket för vardagspusslet. Hinner knappt ta pauser när jag är på jobbet som det är redan (blir bara lunchpausen på 30 min max) så den aspekten är nästan bättre på hemmaplan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *