Alltid i min frys

Denna vecka kommer ni få göra lite hembesök hos oss i Bloggar om hälsa. Vi kommer öppna dörrarna till våra kylar, frysar och skafferier. Visa er vad vi alltid burkar ha hemma.

Jag har en långt lista på vad jag alltid brukar ha hemma. Jag ska inte trötta ut er med hela den. Däremot ska ni få kika in i min frys hemma och se fem av de saker som alltid finns där. Nu räknar jag inte med de saker som vi har hemma som inte jag själv äter.

  • Lax: Det är den fisken vi äter helt klart mest hemma hos oss. God och lättlagad. Vi varierar den så gott vi kan. Bra och mättande fisk med bra fetter.
  • Kyckling: Vi äter helt klart mycket kyckling i vår familj. Som färs eller filé främst. Gott och lättlagat. Lätt att variera i all oändlighet.
  • Broccoli: Förut åt vi mest försk broccoli. Men ni blir det nästan uteslutande fryst. Lika gott, så länge man inte överkokar den. Jag tycker verkligen inte om överkokt broccoli. Det ska vara krisp och stund kvar i den. Den ska fortfarande vara vackert mörkgrön och inte dassigt gulgrön. Broccoli är det jag oftast fyller upp matlådan med när det behöva grönsaker. Bara ta direkt från frysen. Smidigare kan det inte bli. 
  • Frysta bär/frukt: Hallon, jordgubbar, blåbär, mango, banan och liknande. Äts till gröten, i smoothies eller till en prodpud på lördagskvällen. Gott när sötsuget kickar in.
  • Frysta kryddor: Persilja, basilika, chili, dill, franska örter. Perfekt kryddning till maten. Fryst basilika tycker jag till exempel fungerar lika bra som en kruka färsk när man ska laga mat.


En bubblare den senaste tiden är frysta wokgrönsaker. Perfekt att steka på eller köra i ugnen och äta med lax, kyckling, biffar eller liknande. Det har räddat luncherna flera gånger senaste tiden när jag jobbat hemifrån. Så det ska jag fylla på med nästa gång jag handlar.

Vad har du alltid i frysen hemma?

 

4 reaktion på “Alltid i min frys

  1. Pingback: Matvaror jag alltid har hemma! | Rund är också en form - Trail & Träning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *