Omstart med vardagsrutiner

Tänk vad det här med rutiner kan vara viktigt för att jag ska lyckas med vissa saker. Viktnedgång är en sådan sak. Vardag och rutiner är det bästa för mig. Mindre situationer där jag kan frestas och falla ifrån mitt upplägg. Särskilt i början är det sårbart.

Så första veckan gick inte alls så bra som jag hoppats. Vardagarna var det inskolning och inte alls de rutiner och tider jag brukar ha. Då höll jag ändå ihop bra och fick till det godkänt. Sedan kom  helgen med kalas och två utflykter. Jag har liksom inte kommit in i rutinerna än. Jag har inte fått in så att det går på automatik att ligga steget före. När jag är inne i ett flyt ser jag alltid till att ha med mig mat och mellis så att jag kan äta som jag ska. Den här helgen var det inte så. Träningen fick jag inte heller till som tänkt. Då var det ett enda löppass inplanerat.


Så jag gör en nystart denna vecka. Jag har laddat upp med frukost och mellisgrejer på jobbet så att jag inte ska hamna i skåpet bland knäckebrödet eller äta 2-3 frukter till mellis på eftermiddagarna för att bli mätt. Jag vill ha alternativ lättillgängliga där jag inte behöver tänka, bara göra iordning och äta. Så nu finns det yoghurt, granola, ägg, keso och jordnötssmör så att jag minst klarar mig hela veckan ut.

Det kanske inte är så konstigt att jag på sätt och vis välkomnar hösten. Inte för att jag önskar att sommaren ska ta slut eller att mina småprinsar ska behöva spendera massa tid på förskolan. Inte heller för att jag får mindre tid med Daniel och att tillvaron kräver med pusslande för att få ihop livet. Snarare för att rutinerna ändå skapar förutsättningar för mig att vara effektiv. Och för att jag underlättar mitt mål att köra med Ninnis kostschema de kommande 12 veckorna. För nu kör jag 12 veckor från och med idag.

Är det bara jag som har svårt att hålla uppe lågan när vardagsrutinerna inte finns där? Eller finns det fler där ute som lyckas bättre när vardagen är här?

4 reaktion på “Omstart med vardagsrutiner

  1. Jag tycker också det är jättesvårt när det inte är ”vardag”, men samtidigt tycker jag det är konstigt att man inte skapar sig ”vardag” under det så kallade sommarlovet. Eller för mig känns det som året är uppdelat i vårtermin med rutiner, sommar med semester, hösttermin med rutiner igen och till sist jul med fest. Nu kör vi!

    • Jag tycker det är ganska skönt att kunna släppa på det under sommar och jul. Vi var dock lediga så länge i somras att det blev några veckor i mitten med bra rutiner. Det var skönt. De första veckorna och de sista var mer semesterkänsla när det kommer till kost 🙂 Ja nu kör vi!!!

  2. Förresten så kanske du har några tips med kosten, kan du inte dela med dig lite hur du tänker nu de kommande 12 veckorna? Jag har också problem med att jag äter frukter för att bli mätt till mellanmål och samtidigt vill jag minska i vikt för att kroppen ska orka mer.

    • Jag ska absolut dela med mig. Det kommer lite inlägg framöver om mitt kostupplägg. Så håll lite koll. Det första kanske till och med idag om jag hinner. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *