Race report – Gammalkil minitriathlon 2016

Det är skrämmande vad inläggen lyser med sin frånvaro. Jag har verkligen tagit semester från en massa måsten. Tiden läggs på familjen och så träningen såklart. Jag mår så bra av det. Men samtidigt vill jag skriva mer inlägg. 

Jag har velat ett par veckor om jag skulle köra Gammalkils minitriathlon igår eller inte. Om det fanns andra saker jag ville hellre eller var viktigare. I fredags bestämde jag mig för att köra. Ingen uppladdningsvecka blev det därför. Men jag bestämde mig för att se det som en träning mer. 

Jag mötte upp Maria från Frisk. Vi hade snackat en del om tävlingen och hon var redan anmäld. Det var mycket därför jag till slut bestämde mig för att köra. 


Vi gjorde iordning T2 som inte var på samma ställe som T1. Efter det hämtade vi cyklarna och cyklade tillsammans med Jessica mot T1 och simstarten. Det var start från land. Jag hann värma upp ett par minuter, eller ja snarare blöta våtdräkten och simma 50 meter. Mitt mål med simningen var att crawla alla 380 metrarna med bra känsla. Det gick ju åt skogen. Jag fick inget flow, ingen bra rytm. Andningen var katastrof. Jag försökte gång på gång. Sedan gav jag upp. Det slutade med att jag bröstsimmade hela. Sååå frustrerande. Jag älskar simningen i bassäng. Och jag kan inte överföra flytet och känslan till öppet vatten. Jag var inte rädd idag. Inget sådant. Jag kunde typ inte andas ordentligt. Försökte knäppa upp våtdräkten lite i vattnet, men det gick inte. Känslan var att våtdräkten liksom var för trång över bröstet. 

Simning i öppet vatten är helt klart min stora svaghet just nu. Något jag skulle behöva jobba med hela vintern egentligen. Men det går ju inte vilket är typiskt. Kan man simma i bassäng med våtdräkt om det är där problemet sitter?

Växlingen till cykel gick väl okej. Som den brukar skulle jag säga. Bara det att efter att ha bröstsimmat hela biten så hade jag fått lite mjölksyra i benen. Så de var inte så pigga till att börja med. Dessutom hade jag kommit åt knapparna på klockan och ovetandes tryckt mig förbi cyklingen. Så när jag skulle växla ut klockan på cykel blev det till löpning. Suck! Ingen bra början på denna tävling. Jag avslutade multisportpasset och satte igång ett vanligt. Då blev det såklart löpning och jag såg ingen hastighet. Struntade i det och försökte trycka på ändå. Kanske dags att skaffa cykeldator ändå? Jag har tid och sträcka på cyklingen så jag kan ju få fram ett snitt även om jag inte har gjort det än. 

Simningen blev en regnig historia. Men det gör inte mig så mycket. Det haglade till och med. 

Växlingen till löp gick nog ganska bra. Har ingen tid där heller. Här fick jag igång klockan som jag skulle i alla fall. Jag visste sedan innan att löpningen är rätt kuperad och det stämde ju. Jag försökte hålla igen med tanke på sätet. Samtidigt ville jag hålla upp farten lite i alla fall. Tycker jag lyckades ganska bra. Jag har en bra bit kvar till en riktigt bra men samtidigt uppnåbar löpform. Men det är ingen stress dit tänker jag. 


Över lag vet jag inte riktigt om jag är nöjd eller inte. Tiden är ok men jag kan bättre. Det var för mycket som inte gick som det skulle idag. Samtidigt är jag nöjd över att jag körde eftersom jag vet flera saker jag måste jobba med. De är ibland svåra att identifiera på träning. Målet är nog ändå att göra en ordentlig förbättring till nästa år. 

Tack Maria för trevligt häng idag. Bra jobbat!!! Här finns hennes race report om någon vill läsa. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *