Race report Jönköping 70.3 del 3 – reflektioner

Nästan två veckor har gått sedan jag lycklig korsade mållinjen i Jönköping. Nöjd och lycklig över ett lopp som verkligen gått över förväntan. Jag njuter fortfarande över hur bra det gick och kommer göra det länge. 

Samtidigt har jag börjat analysera och reflektera över loppet. Vad gick bra? Vad kan jag förbättra? Hur ställer jag detta i jämförelse med andra prestationer?

Prestationen

Jag är så extremt nöjd med det jag lyckades prestera utifrån de förutsättningar jag har haft. Samtidigt kan jag inte låta bli att fundera på hur det hade gått om jag kunnat löpträna som planerat? Denna vår var jag inte ens i närheten av det. Samtidigt kanske cykelformen varit sämre om jag haft mer tid för löpträning. Det är omöjligt att veta. Men både roligt och nyttigt att reflektera över eftersom jag vill bli bättre på det jag gör. 

Jämför jag med Kalmar Ironman 2014 är jag mer nöjd över tiden nu. Jag kom under 6 timmar vilket jag inte trodde på själv ens. När det gäller Kalmar är jag mer nöjd över prestationen att ens ta mig runt. En halv Ironman har hela tiden känts genomförbar på ett annat sätt. 


Simningen

När det gäller simningen har jag så mycket att förbättra. Samtidigt gör de grejerna kanske inte så mycket på totaltiden. Knappast ens 10 minuter. Samtidigt är ju en minut en minut. 

Jag behöver simma mer öppet vatten. Bli bekväm med det. Det är nyckeln till snabbare tider på tävlingarna. Träning i bassäng går bra. Där kan jag nöta teknik och fart utan rädsla. Bassängträningen älskar jag. 

Cyklingen

Även om cyklingen kändes jättebra under loppet finns det saker att jobba med här också. Jag skulle definitivt kunna köra mer backträning. Det skulle göra mig starkare på en bana som Jönköping. 

Dessutom vill jag känna mig mer trygg i allt det tekniska runt cykeln. Laga punktering, fixa enklare saker med bromsar och liknande. Så fort cykeln strular är jag nästan nollställd. 

Dessutom skulle det vara bra att kunna kissa på cykeln. Haha. Låter lite konstigt kanske. Men många triathleter gör det. Då skulle jag spara in några minuter på toabesök. Och dessutom inte behöva trampa igång kroppen efter ett heller. Men jag har försökt. Det är svårt. 

Löpningen

Den här grenen har jag koll på. Jag kommer ju från orienteringen. Först och främst behöver en stark kropp som håller. Så jag kan vara skadefri. När jag kommit dit vill jag bli snabbare. Mer intervaller och tröskelpass står på schemat så småningom. Men först ska jag bli hel och stark. 

Arrangemanget

Jönköping var verkligen en väl anordnad tävling. Man kan inte tro att det var första gången man var en IM 70.3. Visst finns det alltid saker man kan önska. Men det är inga stora grejer. Får jag bestämma och om allt klaffar står jag på startlinjen även nästa år. 

Stort tack till

Daniel för all support och stöd under året. Ovärdeligt. 

Barnen för att ni finns och berikar mitt liv med glädje och energi. 

Mia för att du gjort just resan mot Jönköping roligare med träningssällskap och rumssällskap nere i Jönköping. Alla dina frågor var bra för mig också. Då fick jag reflektera över dem också. Tror det var därför jag kände mig så lugn och förberedd mestadels av tiden. 

Alla supportrar runt banan. Mina föräldrar och syster med familj som kommit för att heja. Alla klubbkompisar och övrig publik. Ni var fantastiska!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *