Vansbro triathlon – en racereport från sidan 

Igår gick Vansbro triathlon av stapeln. Lika länge som väderapparna hade visat ett väder för dagen hade det sett ut att bli en blöt dag. Rejält blöt. 

Medan grabbarna som skulle köra funderade på om de skulle cykla och springa i våtdräkt försökte jag packa vagnen så jag fick plats med regnkläder, stövlar, ombyten och allt annat som kunde tänkas behövas. Vagen blev så fullpackad att den tippade bakåt när inte barnen satt i den. 


Starten gick först framåt lunchtid och hela förmiddagen öste det ner. Prognosen sade att det skulle regna fram till 15 vilket skulle innebära ungefär hela sim- och cykelmomentet. Vi hade bara ett par km till växlingsområdet och trots det tog de bilen för att checka in cyklarna och sedan hem igen för att byta om. Allt för att slippa bli blöta och kalla. 

Det var en stor lättnad när regnet avtog minutrarna när vi skulle ge oss av hemifrån. Det regnade nästan inte på hela dagen. För en gångs skull var man glad att väderapparna hade fel. 

Det var härlig stämning och NocOut hade en hel drös med deltagare att heja på. Det blev flera medaljer till klubben. I min klass tog vi både guld och brons. Snacka om att man blir peppad och inspirerad. Jag är visserligen ljusår i nivå från dessa tjejer. Men jag blir imponerad och motiverad av deras insatser. Bra jobbat allihopa!!! 


Daniel hade en ganska kämpig dag. Krampkänningar i båda låren redan när han kom upp ur vattnet. Sprang hela löpningen med kramp och hade en tid bra mycket långsammare än han brukar kunna prestera. Men han tog sig runt och får nu komma igen och träna mer. Han är imponerad över att han bet ihop och tog sig runt. 


Vår lille prins väntade tålmodigt på pappa vid upploppet. Han hejade glatt hela dagen. Dagen till ära fyllde han tre år så treåringen och deltagarna firades med tårta på kvällen såklart. 

Nu har vi lämnat ett mysigt Vansbro och kommit hem till Linköping efter 1,5 vecka på resande fot. Vansbro har länge förknippats med simning för mig. Men nu får det även en plats i tri-hjärtat. Vi kommer dock inte sakna knotten. 

Jag har raceweek på ingång. Nästa söndag är det min tur i Jönköping. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *