Smultronställe i midsommartid

I onsdags jobbade jag min officiella lediga dag innan lång ledighet. Det kan bli lite jobb nästa vecka om det krisar. Men det gör inte så mycket. 

I torsdags landade vi i stugan. Vårt smultronställe. En av sommarens absoluta höjdpunkter. På en ö utan bilvägar. Hit tar man sig enbart med båt. Väskan är till största delen packad med sköna fritidskläder och en del träningskläder. Här stänger man av vardagsstressen och försöker koppla av. Mobilen ligger ofta på ett bord någonstans och kontakten med omvärlden och sociala medier går till stor del på lågvarv. 


Med den här utsikten tar jag disken frivilligt. Här har vi OW-simning ett stenkast från huset. Perfekt för tri-galningar som oss. Så här hänger vi nu en vecka tillsammans med barnens farmor och farfar. De får åka båt, bada och leka utomhus massor. Att man konstant leta efter fästingar på sig själv och barnen är något man får ta. Här står farfar för frukosten medan alla andra får sovmorgon. Eller ja de som inte har barn som vaknar tidigt. Vi andra hjälps åt med maten resten av dagen. 


Midsommarafton igår levererade väder utan regn och med en del sol. Vi åt sill/laxlunch. Efter att alla utom jag sovit middag kom grannarna och då blev det tårta, dans runt midsommarstången och en boule-match. Kvällen avslutades med grill och sänggående något senare än min kropp behövde. Idag är jag lite trött men fick en mysmorgon ensam med minstingen. 

Jag älskar midsommar. Den är liksom något man enbart ser fram emot. Ingen stress med saker som ska fixas. Man träffar och umgås med de man tycker om. Äter gott. Och det är sommar. Malin beskrev det så bra. Det är traditionstyngt, men man är fri att skapa sina egna traditioner. Det är inte heller så kommersialiserat. Ingen köphets med julklappar eller påskgodis. 

Hade ni alla en bra midsommar?


3 reaktion på “Smultronställe i midsommartid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *