#positivstart

Victoria och Emma drog igång #positivstart här under juni. Jag har inte varit så aktiv i sociala medier eftersom jag samtidigt kom igång och började jobba heltid. Men jag måste säga att jag ändå följt deras tanke, lite halvt omedvetet.

En bra start på dagen, en bra morgon, sätter lite prägeln för hur resten av dagen ska bli. För min del handlar det de flesta dagar om att komma upp och träna. Så att jag kan åka hem och umgås med mina barn efter jobbet (då sambon sticker iväg och tränar sina pass). Så hur får jag ihop det med träning, jobb och familjeliv på morgonen?

  • Jag förbereder det mesta kvällen innan. Jag packar jobbväska och träningsväska. Förbereder matlådor och mellanmål. Tar fram kläder.
  • Planering – jag måste bestämma mig dagen innan om/vad jag ska träna. Annars tar det för lång tid på morgonen och då kommer jag inte iväg.
  • Jag vill ju tillbringa så mycket tid som möjligt med mina barn. Men jag kan inte förneka att jag är effektivast och får en bäst start på min jobbdag om jag smiter iväg innan de har vaknat. Annars vill jag mysa lite, kramas och pussas alldeles för mycket innan jag kommer iväg.
  • Nattsömnen sätter också en stor prägel på hur dagen kommer vara för mig. Den avgör hur bra träningspasset blir. Och hur pigg jag känner mig på jobbet under dagen och hemma med barnen på kvällen.
  • Frukost äter jag faktiskt inte hemma längre. Den intas på jobbet, efter träningen. Det fungerar alldeles utmärkt och sparar in en del stress på morgonen.
  • Träningen – ett bra träningspass på morgonen förgyller dagen. Då känner jag mig mindre stressad eftersom jag inte behöver hinna med det på kvällen.

Mina dagar hemma med barnen ser helt annorlunda ut. Då är det nog enbart för lite sömn som kan frånta mig en positiv start på dagen. Med de charmtrollen kan man inte vara annat än lycklig.

Klicka gärna in er hos Annika och Camilla för att se hur de startar sin dag.


 

En reaktion på “#positivstart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *