Triathlon för nybörjare – löpningen

Så har vi då kommit fram till löpningen i min inläggsserie om triathlon för nybörjare. Löpningen är nog den gren som de flesta ändå känner att de har koll på hur den ska utföras. De flesta har nog sprungit på ett eller annat sätt någon gång.

  • När det gäller utrustning finns det egentligen inga krav eller måsten. Ett par bra skor som är sköna och kläder man trivs i skulle jag säga till en nybörjare. Vill man göra det smidigt så är det en fördel med kläder som även är sköna att cykla i så att man slipper byta om i växlingen.
  • Klocka är det många som har, men det är absolut inget måste. Det är dock lätt att snöa in på tider och siffror efter ett tag. Men klocka är som sagt ingen nödvändighet när man ska testa.
  • En liten varning för känslan som kan uppstår när man ska börja springa efter att ha cyklat. Innan man har vant kroppen vid detta känns det som att springa med betongben. Det brukar kännas stumt och tungt. Men håll ut. Det brukar släppa efter ett par kilometer. Dessutom brukar benen och kroppen vänja sig med detta när man har hållt på ett tag.
  • När det kommer till själva löpningen så beror det ju lite på vilken distans man ska springa. Ska man springa kort kan man springa snabbare. Man får träna lite på hur man ska lägga upp löpningen.
  • När det kommer till längre lopp kan man behöva fylla på med energi. I första hand bör man hålla sig till energi som kroppen är van med under ansträngning. Under träning kan man experimentera lite.

Någon som har fler tips gällande löpningen?

Björs2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *