Tips för att göra simningen roligare

Simningen har nog aldrig varit så rolig som nu. Mycket för att jag känner att jag faktiskt får till 1-2 vettiga pass i veckan. Det går framåt och känslan av att få börja om från början varje gång har försvunnit. Vad är det som gör att jag nu är inne i en period där jag ser fram emot nästa simpass hela tiden? Tänkte ge er dessa tips på vägen.

  • Sällskap: Ha gärna sällskap i bassängen. Är det tidiga morgnar är det svårare att ställa in ett pass om man bokat med någon annan. Det är roligare och peppande med sällskap. Man behöver inte vara helt jämnbra heller.
  • Simkurs: Anmäl dig till en simkurs. Man utvecklas mycket när man går en kurs. Man får feedback på tekniken och utmanar sig själv lite mer. Jag har börjat voltvända så smått nu, vilket jag inte kunnat innan.
  • Pass: Se till att planera passet redan innan du går iväg. Om man bara går dit för att simma så finns risken att det bara blir lite på måfå. Det är bra med en tanke bakom passet. Vill du köra korta, hårda intervaller? Eller kanske längre och lugnare? Eller ett pass med mycket andningsövningar eller annan teknik? Kan man inte själv, finns det en del att hitta på nätet. Jag har förmånen att ha en sambo som har bra koll på simningen. Så han gör mina pass som är utöver kurstillfället.
  • Regelbundenhet: Se till att komma iväg regelbundet så att utvecklingen går framåt. Det är mycket teknik i simning och det behöver repeteras. Jag försöker få till 2 pass i veckan vilket funkar bra tycker jag.
  • Utmana: Våga utmana. Det gör inget om man inte lyckas första gången. Det kan vara allt från att slå distansrekord, sätta en tid på en viss sträcka eller simma en längd utan att andas. Man klarar så mycket mer än man tror!
  • Leksaker: Det är inget måste. Men jag tycker det är roligt med variation. Samtidigt som det är bra träning. Med leksaker menar jag då redskap som paddlar, dolme, platta och fenor. Man behöver inte ha allt kanske, men paddlar och dolme använder jag nästan i varje pass.
  • Kläder: Jag köpte en ny baddräkt och slängde min gamla slitna längst in i garderoben. Nu känner jag mig snyggare i vattnet. Så en del av den bra känslan kanske kan köpas för pengar ändå. Dessutom har jag ett par GRYMMA simglasögon. Fortfarande efter snart 2 år läcker eller immar de inte det minsta. Så se till att du har kläder som du känner dig snabb i.

Hur är det annars? Vill ni se mer av hur mina pass ser ut? Som inspiration kanske?


 

2 reaktion på “Tips för att göra simningen roligare

    • Det är ett par Head (tror jag) inköpta hos Kalle på Cykelspecialisten innan Kalmar 2014. Han har kvar typ dem tror jag v

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *