Ofiltrerat eller inte?

Veckans tema är, som många av er kanske redan vet, ofiltrerat. Vad finns bakom bloggen? Hur mycket visar vi av dem vi verkligen är? 

Vissa bloggare filtrerar mer än andra. Dessutom filtrerar vi nog på olika sätt. Det kan finnas en svårighet i detta. Den som läser behöver göra det med en medvetenhet om att det som visas upp ofta inte är en fullständig bild. Även om vissa bilder har en spontan känsla kan det ligga mycket tid bakom arrangemanget i bilden. Har alla läsare den medvetenheten? Tyvärr tror jag inte det. 

Hur filtrerar jag?

När det kommer till min egen blogg så filtrerar jag också. Den största filtreringen jag gör är just det jag skriver om, precis som Emma. Här kan ni mest läsa om träning, kost, hälsa och andra saker som hör detta till. Hur jag hittar min balans. Jag väljer bort ämnen som inte har med detta att göra även om jag skulle kunna skriva om det också. Jag tror dock inte att bloggen skulle bli speciellt bra om jag dessutom skrev om problemet jag har att hitta nya gardiner eller tankar om barnuppfostran. Jobbet är inte heller något jag bloggar om.

När det kommer till vad jag skriver om inom ramen för nischen på bloggen är jag ganska ofiltrerad tror jag. Jag försöker skriva om både med- och motgångar. Bra och dåliga pass. Dock kan jag bli bättre. Allt jag skriver är mina egna tankar och åsikter. Väljer jag bort att skriva om något är det ärligt talat mest för att jag antingen inte har tid eller för att det känns ointressant. 

Precis som Helena är jag lite mer ofiltrerad På Instagram. Där lägger jag upp lite mer det jag känner för. Följ mig där på mittaktivaliv om ni inte redan gör det. 

Detta vill jag filtrera mer

Jag skulle faktiskt vilja filtrera mina bilder mer. Eller nej inte filtera men redigera. Jag vill förstärka och förbättra. Bli bättre på att säga något med mina bilder. Jag skulle vilja ha kunskapen, tiden och den kreativa förmågan att lägga ut bättre bilder. De behöver inte vara något perfekt mästerverk. Men jag älskar bilder som förmedlar en känsla. Min bildbank är alldeles för klen. Många bilder återkommer. Och jag har inte kunskapen i att redigera bilder som jag skulle vilja. Jag kan inte skapa den känsla jag skulle vilja. Just nu finns inte tid till det heller.

Vad föredrar jag hos andra

När det kommer till bloggar jag själv läser så föredrar jag de som ger en ofiltrerad känsla i texten. De ger mer en realistisk bild tycker jag. Det tilltalar mig. Sen menar jag inte att jag  tycker de ska skriva om allt. Mer att man ska få känslan av att de inte försöker ge en helt perfekt bild av verkligheten. Att läsa om motgångar, skitpass, motivationsbrist och liknande är bra tycker jag. Det ger bloggarna en dynamik som tilltalar mig. 

När det kommer till bilder så älskar jag redigerade bilder. Jag imponeras och inspireras av dem. Och grämer mig själv över att jag inte kan. Samtidigt gillar jag de här vardagsbilderna tagna med mobilkamera. Den otvungna känslan i att inte alltid ha med sig en systemkamera och behöva arrangera en bild. De kan förmedla precis lika mycket känsla. 

Till sist tänkte jag bjuda på några bilder från bakom kulisserna. Tagna med mobilkamera. Bilder som av olika anledningar inte publicerats på några sociala medier. 

  
Ibland går även en småbarnsmamma på fest och tar ett glas vin eller två. 

  
Svettigt och suddigt på trainern. 

  
Testar en tempohjälm hos Kalle som var för liten. 

2 reaktion på “Ofiltrerat eller inte?

  1. Pingback: Ofiltrerat - Anna Jansson

  2. Jag kommer på mig själv med att leta ofiltrerade forum hela tiden när kanalerna skärps. När bloggen skulle bli fin så lade jag upp skräpbilderna på instagram. Nu när instagram också ska vara fin så får jag väl börja med snapchat eller något. Förutom att jag inte gillar att bilderna försvinner efteråt….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *