Litteratur, poddar och television

Med bokrean ett par veckor tillbaka i tiden, är veckans tema passande nog lästips inom kost, hälsa och träning. Roligt tema tänkte jag och enkelt för mig att skriva om. Jag som läser så mycket. Så i helgen när funderade på vad jag skulle skiva om kom jag typ inte på något. Jag har en del böcker hemma som ligger i att-läsa-högen. Men jag har ju inte läst dem än. Jag påbörjade Born to run för några år sedan, men inte avslutat den eftersom något kom emellan. Jag inser att jag lever med träning, kost och hälsa så mycket varje dag att jag föredrar att läsa skönlitterära böcker. Lite som att komma hem från kontorsjobbet och inte vilja sätta på datorn. Jag har några böcker om träning under och efter graviditeten, samt styrketräning för kvinnor. De är bra om det är det man är ute efter.

Just nu lyckas jag inte hitta tiden att lyssna på poddar heller. Något jag verkligen saknar. I somras/höstas lyssnade jag en hel del på Träningsglädje talks och Coltings nakna sanning. Sara som skriver Träningsglädje talks är en sann insporationskälla som jag är övertygad om tilltalar många. Dessutom har hon en grym låt som vinjett. Bara den kan få mig att längta efter ett avsnitt. Jonas Coltings pod är också bra. Jag tycker han väcker många tankar och funderingar, men ibland lite överdrivet och man får ta det med en nypa salt kanske. Är man bara medveten om det tycker jag den kan vara vettig att lyssna på.

Mitt främsta tips är dock ett TV-tips. Jag gillar verkligen Kalle Zackari Wahlström. Skön kille med härlig inställning till träning tycker jag. Så om ni vill ha något tips, se Svett och etikett eller Träna med Kalle. Jag blir träningssugen och inspirerad av hans program. Se och bilda er en egen uppfattning.

Detta inlägg har gett mig insikt i att jag läser för dåligt med träningsböcker. Samtidigt även en vilja att på ändra det. Framöver ska jag därför läsa följande böcker. Alla står här hemma i bokhyllan:

 • Löparens hjärta – Markus Torgeby
 • Born to run – Cristopher McDougall
 • Stark som en björn snabb som en örn – Kalle Zackari Wahlström

Har ni läst några av dessa? Eller har ni något annat riktigt bra boktips?

boktips

10 reaktion på “Litteratur, poddar och television

 1. haha, lite så är det hos mig också, jag läser lite sporadiskt men använder dem som uppslagsböcker också.
  Kalles bok är jag sugen på!

 2. Älskar Kalle! Är otroligt pepp på hans nya program ”Gympaläraren” som har premiär i veckan.
  Angående böckerna så har jag läst Born to run, och gillade massor! Läser just nu Löparens hjärta och gillar massor! 🙂

 3. Pingback: Den ultimata nybörjarlöparboken - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

 4. Born to run gillade jag himla mycket. Känner igen mig i det där att man inte hinner läsa alla man vill dock. Långt ifrån. Borde prioritera det högre!

 5. Oj det låter som om det kunde ha varit mitt inlägg… eller sett till tipsen! För jag älskar att lyssna på Träningsglädje Talks och Coltings nakna sanning som man ibland får lyssna mellan raderna på. Dessutom är Kalle en stor förebild till mig och boken är den bästa jag har läst. Torgebys bok placerar sig också i toppen av de bästa böckerna jag har läst. Det är böcker som gör att man måste tänka till och inse saker som fäster hos mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *