4 saker som väcker min nyfikenhet

Den här veckan skriver Bloggar om Hälsa om saker vi är nyfikna på. Under veckan kommer det publiceras inlägg om det på vår gemensamma Facebooksida. Som den Prestationsprinsessa jag är, så finns det alltid saker jag vill göra. Saker jag vill testa på och som lockar lite extra. Jag är ingen äventyrslysten person och drömmer inte om fallskärmsflygning eller att bestiga berg. Det finns så mycket här i världen som tillfredsställer min nyfikenhet ändå. Självklart kan jag inte välja en enda sak heller. Så ni får en lista.

  • Det första jag kommer att tänka på är de svenska fjällen på sommaren, precis som Clara skrev om igår. Tanken på naturen och friheten i de svenska fjällen får mig att längta. Storheten och stillheten tror jag är alldeles magisk på sommaren. Samtidigt skulle jag vilja springa ett fjällopp och testa downhill.Förrförra sommaren var vi på semester i Happaranda. Jag minns hur mycket jag älskade naturen där uppe. Sverige är verkigen fantastiskt!!!

Semester 2014 226

  • När det kommer till träning har jag länge varit sugen på att testa MTB. Jag har aldrig gjort det och det ser så galet roligt och jobbigt ut. Det skulle förmodligen vara en rejäl utmaning för mig, men perfekt träning som komplement till min träning i övrigt. Jag hoppas mina barn kommer vilja cykla mycket, så kanske att MTB kan bli en familjegrej när barnen blir större. Det är mina förhoppningar.
  • Jag älskar att leda cykelpass. Den senaste tiden har det slagit mig varje gång hur mycket jag taggas av det. Jag brinner verkligen för det. Jag har också den senaste tiden kännt att jag vill ha mer av instruktörsrollen. Jag har en internutbildnig (från gamla gymmet) i core och en i mammaträning, men har inte hållt så många pass.
  • När det gäller mat har jag en massa saker jag tänker att jag vill göra. Främst mer mat från grunden. Bli ännu bättre på rena råvaror och undvika ännu mer av de ändå ganska få halvfabrikat vi köper. Koka egen fond, baka mer sockerfritt och mer vegetariskt. Jag vill laga mer mat från kök som jag tycker om men inte lagar hemma, till exempel det indiska och afrikanska. Dessutom skulle jag vilja odla mer hemma. Men jag är rätt dålig på det. Dessutom säger något inom mig stopp här. Tiden finns inte för en stor köksträdgård ännu. Det ska vattnas även när vi är bortresta. Så jag får nöja mig med det lilla jag gör hittills. Lite tomater, kryddväxter, rabarber osv.

Erika är nyfiken på något som jag är för dålig på att få in i min träning. Jag måste bli bättre på det helt enkelt. Jag tror det kan ta min andra träning ett stort steg framåt. Min kropp skulle helt klart må bra av det.

 

 

 

6 reaktion på “4 saker som väcker min nyfikenhet

  1. Vilka härliga grejer du är nyfiken på! Downhill är superroligt och en kanongrej att göra med familjen! (även om man som förälder kanske har hjärtat i halsgropen mer än en gång under dagen!)

  2. Jag är också sugen på MTB – just för att jag älskar cykellycka och för att det känns som ”alla” cyklar det nu! Jag vill också.

    • Ja samma här! Men det finns verkligen inte tid. Kanske något enstaka tillfälle. Men att få in det i schemat är kört. Skjuter det på framtiden några år 🙂

  3. Pingback: Nyfiken på dans | Helena Enqvist - hon som cyklar lite

  4. Pingback: Jag är nyfiken på.... - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *