Träningsupplägg

Nu när jag börjat jobba lite igen öppnas lite nya möjligheter att få till träningen. Så nu trappar jag upp lite. För min del fungerar det bästa att ha en plan för träningen som behöver bli gjord. Men eftersom det dyker upp något nästan varje vecka behöver planen ha lite felixibilitet. Följande pass vill jag hinna med på en vecka:

  • Löpning: minst 2 pass, helst 3.
  • Cykel/spinning: minst 1 pass, helst 2
  • Simning: 1 pass, ibland 2
  • Styrketräning: 2 pass, men ibland kommer det få räcka med ett
  • Övrigt: jag kommer lägga in lite annat som jag tycker är roligt för lite omväxling och pepp. För att få ihop träningstid osv. T ex Soma Move, Body Balance och Yoga.

Så här är planen att fördela passen:
Måndagar: Spinning. Med antingen styrka innan eller löpning hem efteråt. Det kommer variera.
Tisdagar: Vila
Onsdagar: Intervaller löpning
Torsdagar: Simning
Fredagar: En flexibel dag med möjlighet att få en bra spridning av passen under veckan. Här är alternativen främst spinning på morgonen med eventuellt bricklöp efteråt. Eller lite längre löppass på lunchen på jobbet. Om jag inte fått till styrkan någon annan dag så kan jag få in den på morgonen här om jag vill.
Lördagar: Förmiddagen är min träningstid. Kommer hålla en del spinningpass på lördagar på gymmet. Innan dessa kommer jag simma eller styrketräna. Blir det ingen spinning kan det mycket väl bli ett pass hemma på trainern.
Söndagar: långpass löpning

Jag kommer vara ute med busa en hel del också. Pulkaåkning och promenader i skogen är bra vardagsmotion och härlig kvalitetstid med min fina familj.

Hur tänker ni? Har ni ett fast schema för träning? Eller en rammed flexibilitet? Eller tränar ni bara när ni har tid och lust?

001

 

11 reaktion på “Träningsupplägg

  1. Kör olika för varje vecka förutom spinning då jag är ganska kinkig om jag hittar ngt bra, långpass lättare att ta under helgen. Folus crawl nu för att få till tekniken i så god tid som möjligt .mera cykling när det är möjligt. Löpning max 2 ggr / vecka. Hälsporre, vader och knän säger ifrån annars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *