Hemmagjord kebab

Igår var det fredag. Daniel hade bestämt sig för att hoppa över fredagspasset i bassängen och ta en löptur istället. Jag hade klarat av träningen på morgonen. Så vi fick en fredagskväll hemma tillsammans som vanligt folk. Vi passade därför på att laga hemmagjord snabbmat.

Tycker ni om kebab? Men kanske vill ha lite koll på vad ni stoppar i er? Då är detta ett tips på mat till er. Den här rätten är det Daniel som brukar laga här hemma.

Hemmagjord kebab

1 fryst fransyska
Kebabkrydda
Salt
Soja
Olja

Grönsaker
Sås (t ex gjord på yoghurt, kvarg eller créme fraiche)
Matvete, quinoa eller vad ni vill ha.

Daniel lät fransyskan tina några timmar. När den började mjukna lite skivade han den i matberedaren med de ”skärplattorna” man använder när man till exempel skivar potatis till potatisgratäng. Sedan fick köttet marinera med kebabkryddan, salt, ett par matskedar soja och lite olja. Det går såklart att krydda med precis vad man vill. Kebabkryddan ger dock samma smak som den kebaben vi köper ibland.

Sedan steker man köttet och behöver som regel inte tillsätta olja eftersom det finns i marinaden. Tips är att äta med grönsaker, matvete och yoghurtsås. Eller vad man nu tycker om att äta till.

Kebabkryddan är en färdig kryddblandning som i alla fall Santa Maria har. Vanligtvis brukar ju kryddblandningar innehålla en del icke önskvärda ingredienser som socker och lite E-nummer. Men denna är fri från sådant. I alla fall det märket vi köper.

Så här har man snabbmat, som är betydligt hälsosammare och som kanske kräver lite större arbetsinsats än att köpa direkt på pizzerian.

hemmagjordkebab kebabkrydd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *