3 tips för att koppla av

Jag har hittat ett sätt att koppla av som jag bara måste tipsa om.  Målarböcker för vuxna. Kanske inte passar alla. Men jag kan verkligen trolla mig bort till en annan värld. Jag köpte en straxt innan jul och måste säga att det fått mig att koppla av flera tillfällen där jag känt mig stressad och uppe i varv.

Så om ni är en sådan person som gärna målar i barnens målarböcker eller under utbildningar sitter och ritar i marginalen på papperet tror jag att detta kan passa. Det tar fram kreativiteten utan större ansträngning. På sitt sätt kan jag koppla av och förlora mig bort till en annan värld samtidigt som jag lätt kan titta upp och svara på en fråga eller ta ett telefonsamtal.

Läsa böcker har samma rogivande effekt på mig men där har jag svårare att slita mig. Jag ska ofta bara läsa klart ett stycke, en sida eller ett kapitel. Men att bli helt försjunken i en bra bok är en avkoppling jag har svårare att få till nu med små barn. Jag saknar det och har verkligen behövt ett alternativ.

Pussel kan också få mig att slappna av och gå in i mig själv. Men jag har svårt att släppa det. Jag byggde ett i mellandagarna förra året. Daniel tyckte jag var rätt osocial och tråkigt. Pusslet kan jag ju inte ta med till soffan som jag kan med böcker eller målarboken.

Har ni några bra tips på hur ni kopplar av som inte har med träning att gra

097

089

En reaktion på “3 tips för att koppla av

  1. Pingback: Delmål och belöningar | Ida Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *