5 julklappar till dig själv

Dan före dopparedan. Första julfirandet är avverkat. Julskinka, tomtegröt och julmust. Det är jul för mig. Nu uppesittarkväll med julgodis. 

Snart är det nytt år. Något som för många innebär nystart, nya möjligheter, nyårslöften och ny motivation. Jag har mina planer och mål med 2016 och de kommer ni få läsa om här inom kort. Men nu tänker jag fira jul i nuet. Ingen stress eller jäkt. 

Idag är många människor alltid uppkopplade. Näsan i telefonen. Stressade och alltid på väg. En beskrivning som jag själv känner igen mig i. 

Min julklapp till er är fem punkter som i alla fall jag kommer försöka uppfylla för att få mer ro och energi under nästa år. Saker för sinnesro och lugn i tillvaron. 

  • Läs en bok, lös korsord, lägg pussel eller kanske häng på den nya trenden med målarböcker för vuxna. Jag har köpt en målarbok och tänker att det ska bli ett sätt för mig att koppla av framåt. 
  • Boka in en massage, ansiktsbehandling eller någon annan spabehandling. Stäng ute stress och omvärlden för en timma. Skäm bort dig själv för en stund. Jag tjuvstartar och ska på fotvård redan nästa vecka. 
  • Se till att få kvalitetstid med människor som ger dig energi och kärlek. En dag i pulkabacken med familjen, middag på tu man hand med din käresta eller skumpa med fina vänner. Jag hoppas kunna göra allt det där nästa år. 
  • Våga tacka nej till saker du verkligen inte vill göra. Personer som tar mer energi än det ger. Tänk på dig själv och ser till så att du mår bra. Då kan du ge bättre av dig själv till andra. Engagera dig i saker du känner för. 
  • Lägga undan telefonen mer. Slå av datorn. Ta en kväll utan sociala medier. Man behöver inte vara konstant uppkopplad.

Med den sista punkten i åtanke publicerar jag och ägnar mig åt människorna omkring mig. 

Kika gärna in hos Anna och Clara för fler julhälsningar. 

God Jul på er kära läsare. Ta hand om varandra där ute!!! 

  

3 reaktion på “5 julklappar till dig själv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *