Rörlighetsträning à la LilTraining

Jag har insett flera gånger den senaste tiden att min rörlighet inte är vad den har varit. Jag är inte lika smidig som jag har varit tidigare. Till exempel klarar jag inte längre att stå i brygga. Förut kunde jag gå direkt ner i brygga från stående. Det är långt borta just nu. Detta har förmodligen ett par olika orsaker. Dels har graviditerna påverkat min kropp så jag fått mindre rörlighet. Dels tränar jag denna typen av träning mindre nu vilket gjort att jag inte tränat upp den igen efter att pojkarna har kommit. Jag har tänkt ett tag att jag ska göra någonting åt det. Tänkte först försöka få in något pass yoga i veckan, men just nu känns det svårt med livspusslet. Alltså får jag reda ut detta på hemmaplan. Lite yogaövningar och rörlighetsövningar regelbundet ska kunna ta mig en bit på vägen i alla fall.

Därför kunde inte Marias aktivitetskalender komma mer lägligt. Tanken med kalendern kan man läsa här. Varje dag kommer en ny övning. Och det är mycket rörlighet än så länge. Så igår satte jag ihop några av dessa till en cirkel tillsammans med lite bröst och core. Tanken var att göra en omgång till med andra övningar så det blev lucka 9 i Saras julkalender, men livet kom emellan. Så här såg cirkeln nu:

  • Rörlighet för axlar och bröstmuskler
  • Stark bål
  • Marias lucka nummer sju som bara finns på hennes Instagram liltraining.se
  • Egen övning för bättre hållning. Har inget namn, men stå med ryggen mot en vägg. Håll armarna med armbågarna vinkelräta så att fingerspetsara nuddar varandra ovanför huvudet. Sedan låter du armarna glida längs väggen så långt ner du kommer och så upp igen. Upprepa. (Tack Annie för denna övning. Den görs ganska ofta)
  • Armhävningar
  • Marias dans med bebis 🙂

Dessa övningar igår kördes i 3 omgångar. Och idag har jag skön träningsvärk i bröst, bröstrygg och axlar. Precis vad jag behöver.

Jag inser att jag borde rigga en fotosession och ta bilder på alla övningar jag gör. Och ta reda på namn på dem. Men det får bli ett göra för framtiden.

Har ni någon super-duperbra rörlighetsövning att dela med er av?

Här ser ni en bild på Maria från henns blogg. Hennes kalender har spridit sig och många inspireras av det faktum att övningarna är enkla. Än så länge går alla att utföra hemma i vardagsstöket med kanske en golvmopp och lite bra musik. Helt perfekt för en småbarnsmorsa som mig.

LiLtraining-profilbild

 

4 reaktion på “Rörlighetsträning à la LilTraining

    • Haha ja det är så mysigt att dansa med de små. Särskilt när de är lite trötta och keliga. Både jag och Daniel dansade en hel del med storebror när han var mindre. Jag har bara liksom glämt bort det nu.

  1. Pingback: Vad är på gång i kroppen? | Ida Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *