8 övningar för överkropp och core

8 december och alltså lucka nummer åtta. Julfest med jobbet ikväll och tanken var att åka och sluta upp med dem klockan 16 redan. Men jag har lovat mig själv att inte stressa om jag kan undvika det. Dessutom har Daniel fått rodda barn och hem aningens för mycket senaste veckan så jag åker in till middagen istället. 

Dock så innebär kvällsplaner att träningen måste ske dagtid. Egentligen är tisdagar vilodagar men jag behöver kicka igång rutinerna lite extra känner jag. Så idag fick det bli lite hemmastyrka. Överkropp och core passade bäst i förhållande till resten av veckan. Löpning igår och löpning imorgon gör att överkropp passar bättre än ben. 

Eftersom det är lucka 8 som gäller idag körde jag 8 övningar. 2 mindre cirklar blev det och varje cirkel 3 körde jag varv. Den sista med gummiband som hjälp. 

Cirkel 1

 • Plankan med knäuppdrag
 • Rygglyft
 • Ligga på rygg och doppa hälen i golvet 
 • På alla fyra och upp med arm och motsatt ben. 

Cirkel 2 (med gummiband)

 • Axlar 
 • Biceps
 • Triceps 
 • Rodd med gummiband 

Vet inte riktigt vad övningarna heter på riktigt. Men fråga gärna om ni vill veta mer så ska jag leta fram det. 

Vilken är er bästa coreövning?

  

7 reaktion på “8 övningar för överkropp och core

 1. Min favorit-coreövning just nu är att skicka en coreboll mellan fötterna och händerna. Alltså börja liggandes med fötterna ner (så lång det nu går) och bollen mellan fötterna, armarna ovanför huvudet. Lyft fötter och armar och tag emot bollen med händerna. Fötter ner i marken och bollen i marken över huvudet, sedan tillbaka.

  En variant på det är att ha en träpinne (tänk kvastskaft) i händerna över huvudet. Lyft armarna och benen och lyckas få in pinnen under benen/mot rumpan och sträck ut. Sedan så tråcklar man ut sig igen. Om du nu förstår mina konstiga förklaringar…
  Båda är galet jobbiga (pinnen lite mer än bollen).

  • Haha pinnen kan du få visa någon gång. Den fattade jag inte riktigt. Den andra är grym den har jag glömt bort lite. Ska plocka upp den igen 🙂

 2. Pingback: Styrkecirkel för core och armar-Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *