Mellanmål

Veckans tema handlar om mellanmål. Ett mål som är viktigt för mig. Just ju ammar jag vilket gör att jag är lite mindre bunden till när och hur mycket jag äter. Jag litar på att kroppen visar vad den behöver. I vanliga fall följer jag ett kostupplägg som Ninni gjort åt mig. Men oavsett amning eller kostupplägg så är mellanmålet ett viktigt mål för mig. Jag behöver det. För att inte bli vrålhungrig innan nästa mål mat. För att få i mig tillräckligt med energi i samband med träning. För att hålla suget efter onyttigheter borta.

Jag har en del mellanmål som jag varierar mellan. Jag har förutbestämda mängder, vilket gör det enkelt att planera. Mina mellanmål är upplagda så att de lika gärna kan fungera som frukost. Ibland ska de vara utan kolhydrater och ibland med. Det beror lite på upplägget övriga dagen och om och när jag ska träna. Det jag varierar mellan är:

 • Kvarg, yoghurt, granola och ev lite frukt ibland. Granolan gör jag själv och har två varianter jag varierar mellan. Just nu är favoriten smaksatt med kokos, vanilj och kakao. Ibland byter jag kvargen mot keso.
 • Ägg, främst kokt ägg. Ägg är perfekt som mellis om man behöver ha melliset med sig. I samband med träning till exempel.
 • Smoothie med kvarg och yoghurt som bas. Sedan blandar jag med bär och frukter efter tycke och smak. Oftast en halv banan i alla fall. Vill jag lyxa och ha den extra god åker det ner en matsked vispgrädde eller två på slutet.
 • Kesoplättar, en är en gammal favorit som hängt med i flera år. Glutenfria är de också om man är ute efter det. Recept hittar ni här.
 • Knäckebröd med avokado eller makrill i tomatsås äter jag ibland också.

Jag älskar bröd, men försöker väl kanske att inte ät allt för mycket av den varan. Inte för att jag på något sätt försöker undvika spannmål helt och hållet. Men äter jag mackor snöar jag lätt in på det och det mår inte min kropp helt bra av.

Jag skulle vilja ha mer input på mellanmål även om mina är bra. Det är dock skoj att variera sig ibland. Camilla tipsade om bananpannkakor som man kanske skulle testa. Fler som har några bra tips?

frukost1

 

22 reaktion på “Mellanmål

 1. Pingback: Mera mellanmål | Lite Längre

 2. Pingback: Det här med mellanmål  | Helena Enqvist - hon som cyklar lite

 3. Pingback: Mellanmål, tips och trix - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

 4. Chiapudding med bär, bananplättar, hemmagjorda nöt- och dadelbars, banan- eller morotsscones med valfritt pålägg, chokladboll på dadlar och mandelmjöl, äppelvåfflor… Mellanmål är ju nästan de bästa målen på dagen – man är hungrig och får i regel äta ngt jättegott och smidigt!

 5. Pingback: Mellanmålstips som räcker i flera månader – Träningsblogga

 6. Pingback: Mellanmål- några tips - Anna Jansson

 7. Pingback: Mellanmål är inget för mig - FIT by Emma Hå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *