Min träningslista

Precis som så många andra älskar jag listor. Både när det handlar om saker som ska betas av här hemma eller blogginlägg som ska läsas eller skrivas. Sara skrev detta inlägg och jag tänkte ge er min lista om träning.

Den här träningen längtar jag efter just nu:

Först och främst riktigt långa löppass. Att känna att orken finns och kroppen är så stark att jag kan beta av kilometer efter kilometer. En tur ut till Roxen. Eller en solig höstrunda längs Stångån. Kanske ett härligt pass på grusvägarna i Tinnerö Eklandskap. Det finns fantastiska omgivningar i Linköping. Jag älskar att tillbringa mina långpass mitt ibland dem.

men det här står mig upp i halsen:

Faktiskt inget alls just nu. Jag är liksom i komma igångfasen ännu efter graviditet och förlossning. Efter ett års nästan obefintlig träning känns allt jag gör just nu roligt. Men det kommer komma, jag lovar…

Det här träningsplagget är min favorit just nu:

Mina 2XU-vintertights. Lite flossade på insidan och lite varmare än de jag använder vid lite högre temperaturer. De sitter lite högre i midjan vilket är skönt för magen som fortfarande har kvar en del sviter efter graviditeten.

En bubblare är ett par Nike-shorts med inbyggda tights som jag hittade i garderoben förra veckan när jag skulle springa intervaller. Jag minns att jag har köpt dem, men inte när eller var. Jag har inte hunnit använda dem så mycket så de känns liksom som nya. De kommer vara grymma under vinterns intervallträning.

Det här skulle jag verkligen behöva träna mer:

Egentligen det mesta eftersom jag är långt från den form jag var för drygt ett år sedan. Men det är på gång. Något jag måste se till att inte glömma bort är simpassen, styrkan och rörligheten. Yoga vore inte helt fel att få in någon gång i veckan, men det är svårt att hinna med allt.

Den här känner jag mig stark i/på:

Just nu känner jag som sagt att jag har långt kvar när det gäller det mesta. Men annars har jag min styrka i uthålligheten. Jag har pannbenet att orka nöta kilometer efter kilometer. Men jag har inte mycket explosivitet i kroppen alls.

Just nu stör jag mig på det här i träningsväg:

Alltså jag låter nog andra sköta sin träning som de själva vill. Men jag förstår inte varför allt ska stressas fram? Vad har folk bråttom till? Låt kroppen byggas upp i lagom takt för att hålla motivationen upp och skadorna borta.

En träningstrend jag tror, eller hoppas, kommer gå över är:

Jag är väl lite av åsikten att all träning som blir av är  bra träning. Jag håller mig borta från de former jag inte gillar riktigt. Men alla de har snabblösningarna som finns överallt är verkligen inget för mig. Varför stressa träningen? Låt den ta den tid den behöver.

Det här har jag en tendens att prioritera bort:

Vanligtvis skulle jag säga styrketräningen/prehaben. Men den får jag till hyfsat nu. För tillfället är det simningen jag behöver få fart på. Det krävs lite mer logistik och tid hemifrån för att få till dessa pass. Vet inte riktigt hur/när jag ska få in dem. Jag har tänkt simma med klubben på måndagar men är det inte föräldramöte på föris så är det husvisningar eller annat som ska göras. Det är liksom inte lika enkelt eftersom man ska anpassa efter amning och sambons träning. Samtidigt som man vill undvika efterniddagsruschen i simhallen.

Jag står inte ut med:

Alla dessa foton i flöden på tjejer som trycker upp rumpan mot kameran och plutar med läpparna med en celcius i handen. Kanske för att det är så långt från den träningen jag älskar. Å andra sidan är de ju ganska lätta att undvika, vilket jag försöker göra också.

Skulle jag bara få träna en sak i resten av mitt liv skulle det vara:

Löpning, utan att tveka. Den går att variera så mycket när det gäller intensitet, distanser, farter och miljöer. Man behöver inte en massa utrustning, så den är lätt att få till vart man än är. Det är under löpningen jag känner mig som starkast.

Det allra tråkigaste med att träna är:

All tid jag är från barnen. Inte för att de far de minsta illa av att få egentid med sin pappa. Tror inte det saknar mig alls när jag är borta. Men särskilt under lite längre pass så längtar jag hem efter ett tag. Samtidigt ger de mig motivation. För deras skull vill jag vara en stark, frisk, aktiv och glad mamma.

Kommande vecka lovar jag mig själv att:

Få till ett simpass och köra styrkan som planerat.

IMG_4662

4 reaktion på “Min träningslista

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *