En modig och viktig blogg

Det finns många människor runt omkring mig som inspirerar och imponerar. Jag kommer visa er flera av dessa under hösten. Men jag måste bara börja med en fantastisk person på flera sätt. Jag har lärt känna henne genom NocOut och just nu håller vi på att styra upp vinterns försäsongsträning i spinningsalen tillsammans. 

Fina Mia är en ensamstående mamma till två små charmörer till söner. De är några år äldre än mina och även om de inte behöver matas eller bytas blöja på så tar de garanterat sin tid också. Ändå hinner hon med både träning och engagemang. 

Nog för att jag redan vet att hon är omtänksam och en medmänniska ut i fingerspetsarna så finns det en sak med henne som senaste veckorna berört mig så otroligt mycket. För ungefär ett år sedan fanns det en ung tjej på Mias jobb som behövde en vuxen person som hjälp att komma ur sin ätstörning. När hon bad Mia om hjälp fanns ingen tvekan. Hon tog till sig tjejen och har funnits vid hennes sida sedan dess. Jag har vetat att hon funnits ett litet tag, men inga detaljer. Nu har de startar en blogg om sin resa. De skriver parallellt. Emelie med sina demoner och sitt behov av hjälp. Mia som den vuxna klippan vid hennes sida.  Varje inlägg läser jag med tårar i ögonen. 

Det de skriver är så viktigt. Att de skriver är så viktigt. Det är modigt att utlämna sig själv och sina känslor för allt och alla. Att visa sitt inre när man är så sårbar och i en känslig ålder. Men de gör det här av precis rätt anledning. De hoppas de kan hjälpa andra. Tyvärr finns det många som skulle behöva hitta till deras blogg. Och som skulle behöva ha en Mia vid sin sida. 

Missa inte bloggen. Den kommer beröra er. Sprid den. Kan den bara hjälpa en människa där ute är deras skrivande så värt. Kärlek och styrka till Emelie och lycka till framåt. Du är fin, stark och beundransvärd. Kärlek till Mia som ger så mycket av sig själv till en annan människa. Och kärlek till alla er andra. Världen blir så mycket vackrare av kärlek. 

Jag vet inte om Emelie vill vara med på bild. Men Mia har säkerligen inget emot det. 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *