Springer för en god sak

Det pågår diskussioner runtom hur man bäst bidrar till välgörenhet. Vilka behöver hjälpen bäst? De fattiga i Afrika, de som flyr kriget i Syrien eller de fattiga och hemlösa här hemma i Sverige. Detta väcker egentligen en del funderingar hos mig. 

Det ena utesluter väl inte det andra? Måste vi välja vilka vi hjälper? Räcker inte våra resurser till flera? Vi skänkte saker och bidrog med tid till insamlingen till de syrianska flyktingar. Vi är månadsgivare till ett fadderbarn i Afrika. Vi har skänkt matpåse till fattig barnfamilj här hemma. Skänker saker när det passar efterlysningar via en Facebook-sida. Våra resurser räcker till flera i alla fall. Vår omtanke för andra människor. 

En sak jag har funderat över är dessa människor som anser att vi borde hjälpa andra än de som blir hjälpta, vad gör de? Hjälper de själva de hemlösa på gatorna i vårt land eller ligger de hemma i sofforna och gör ingenting mer än att ha åsikter om vad andra ska göra och inte göra? Det finns säkert både och så jag ska inte påstå att alla gör så. Men en tanke…

Det finns olika sätt att hjälpa och mängder med organisationer att skänka pengar till. Idag gick Tallbodavarven av stapeln. Ett litet lopp arrangerat av våra vänner Susen och Thobbe. Pengarna går oavkortat till Cancerfonden. Fullängd var 10 varv i spåret här. Jag sprang 3 och Daniel 8 varv. Jag älskar att springa för välgörenhet. Det förenar det jag älskar för en god sak. Fantastiskt initiativ av härliga människor. 

I övrigt har vi en relativt oplanerad helg med mys och bus. Vi lägger tid och energi på varandra. Träffar fina människor. Ett par av er, ni ver vilka ni är: You made my day!!! 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *