Det här med planering och struktur

Häromdagen lade jag upp en bild på min veckoplanering på Instagram. Flera ville veta mer om den. Jag älskar att organisera, planera och skriva listor. Då blir det lite mer ordning i kaoset i skallen liksom. Det ökar möjligheten att hinna med en del. En sak som jag måste arbeta med är dock att inte vara sådan tidsoptimist. Det händer ofta att jag inte riktigt hinner med allt jag har planerat.

Hur lägger jag upp min planering då?

Jo på vänstra sidan listar jag saker som jag vill hinna med eller som måste göras. Träningen har en egen del. Här skriver jag upp all träning jag vill hinna med under veckan. Till exempel tre löppass och ett pass med myrtle-övningar. Jag har även med läsa som en del. Jag älskar verkligen att läsa och mår bra av det. Därför ser jag till att planera in det. Nederst kommer en lista med saker som behöver betas av. Rutorna på denna sida kryssas för när saken är klar. Jag brukar även skriva en notering på vilken dag det gjordes.

Till höger planerar jag varje dag för sig. Jag flyttar saker från vänstersidan och fördelar ut dem på dagarna så gott det går. Här kommer problemet med tidsoptimisten fram. Jag är bra på att lista för många saker en dag. Det finns liksom inga garantier för att jag ens har en timma att ägna åt listan. Jag brukar även ha med lite bloggpunkter och en matsedel på högersidan.

Tanken med planeringen är att effektivisera den tiden jag faktiskt har att ägna mig åt den. Barnen är ändå viktigast. Om de behöver min tid så får de den. Det är ok att hälften av punkterna står kvar en kväll om tiden har ägnats åt viktigare saker. Till exempel att mysa med mina fantastiska söner i soffan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *