De här vardagsdagarna

Igår var en dag en sådan där dag som bara kändes rörig. Känslan var att inget blev gjort trots att jag bara satt ner när jag ammade. Är ni med på vad jag menar? Man känner sig som en yr höna som bara ränner omkring och flyttar runt saker utan att de hamnar på rätt ställe. Mitt i allt rännande ska det sövas barn, hämtas på förskolan, fixas mat osv. 

Så skulle jag förklara för Daniel igår kväll och så insåg jag att jag faktiskt fått en del gjort. Rensat fyra liter blåbär. Fryst in en liter och kokat sylt på tre. Tvättat och hängt tre maskiner tvätt. Vikt en tvätt från dagen innan. Fixat ärenden med försäkringskassan. Plockat, rensat och packat ihop grejer till insamling för flyktingarna i Europa. Förberett middagen. Och hunnit vara ute med barnen i 1,5 timma. 

Idag är en sådan där dag där allt känns avslappnat och bra. Klockan är 13 och jag har redan storhandlat. Nu sover båda barnen och jag tar det lugn med en kopp te vid köksbordet. Ska skriva etiketter till alla sylt- och marmeladburkar i kylen så att de kan flytta ut i förrådet. Sedan ska det vikas och hängas tvätt igen. Samtidigt rullar Spotify i jakt på ny spinningmusik. 

Pricken över i’et idag var att Satsumasen har kommit. Tumme upp på den! Godare än godis!

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *