Vardag med två små

Dagarna går… Redan torsdag. Jag tänkte att det bara vara några dagar sedan jag bloggade senast. Men det är ju nästa två veckor sedan. Oj!!! Jag måste planera in tid lite mer för det så det blir av. Jag har ju massor jag vill skriva om och dela med mig av.

Jag får en del frågor från andra om hur det är att vara tvåbarnsmamma. Hur jag får dagarna att rulla på utan totalt kaos varje dag. Mina tips till er som undrar är:

  1. RUTINER, RUTINER, RUTINER
    Det tog ett tag att komma in i det. Det finns dagar med kaos även här hemma. Men med hjälp av rutinerna så går vissa saker av bara farten. Jag vet när storebror måste sitta vid frukostbordet senast på morgonen för att vi ska hinna till förskolan i tid. Och hur lillebror behöver äta på morgonen för att inte lämning på förskolan ska ske under panik-hunger från hans sida. Jag vet att storebror är jättehungrig och trött efter hämtning och behöver mat snarast efter vi kommit hem och så i princip direkt i säng efter det. Det finns inte jättemycket tid för flexibilitet i schemat. Men det är bara att acceptera och gilla läget. Belöningen är en relativ behaglig tillvaro trots två små här hemma.
  2. PLANERING
    Saker som absolut måste hinnas med måste upp på min att-göra-lista för dagen. Annars finns inga garantier för att det blir gjort. När jag har en stund över är det listan jag kollar på. Och om jag inte bestämt vad vi ska äta för mat till middag redan på förmiddagen blir det ibland stillestånd på idéer (som idag t ex)
  3. KRAVLÖST
    Det finns inga måsten mer än att pojkarna ska må bra och få det de behöver. Allt annat är önskemål och bonus om de blir gjorda. Vissa dagar blir det mycket gjort. Andra ingenting alls. Och det är okej. Jag stressar inte upp mig för det. Inte längre. Jag behöver ibland få förtränga listan med saker och bara läsa en bok eller passa på att sova en stund när de små sover. Det är okej att bara vara. Okej att golven är smutsiga och att andra målningen på spaljén fortfarande inte är klar trots att Daniel påpekar det då och då (jag hann med två ribbor häromdagen innan Gripen hade uppvisning och skrämde slag på storebror så vi fick gå in igen).

Jag vet att jag har det enklare än många andra. Lillebror är vaken 1 kanske 2 gånger per natt, med vissa undantag för ätarnätter som kan vara 3-4 gånger. Det finns vissa som har det mycket värre. Jag kan liksom inte annat än att beundra Maria som roddar två barn trots sömnlösa nätter.

IMG_4576

En reaktion på “Vardag med två små

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *