Tips inför Ironman – Lina Gregersdotter

Dagens tips kommer från glada Lina Gregersdotter som genomförde Kalmar Ironman 2012 och långdistans-VM i Motala 2015. Hon har dessutom gjort en imponerande viktresa och kämpat sig tillbaka från olyckor och skador. Läs mer om hennes historia i en artikel på Corren. Dessutom fyller hon år just idag. Stort grattis Lina och tack för dina tips!

De tipsen jag kan ge är att se till att njuta, vara närvarande och ha kul! Jag tänker att vi oftast fokuserar allt för mycket på tider och att vi ska ta ut oss så mycket som möjligt. Ibland känns det som att vi glömmer bort att vi gör det här för att vi tycker att det är roligt, att vi glömmer bort att ha kul under tävling eller träning, att det blir ett ont måste och inte något kul och energigivande. Så mitt bästa tips är att ha kul, vara närvarande och se till att skratta, allt blir så mycket enklare och lättare då 🙂

Vad gäller växlingarna så är det mer att tänka på vad du gör vid just det tillfället, att vara närvarande och inte tänka för långt fram, när du simmar då simmar du, när du kommer upp ur vattnet så gör det medvetet och när du byter om till cyklingen gör det medvetet och när du sitter på cykeln så cyklar du och fokuserar på det och se till att få i dig energi och vätska ungefär var 20-30 minut, när du byter till löpningen gör det medvetet och sen när du springer så springer du medvetetet och är närvarande och allt detta gör du med ett leende får då kommer det att vara så mycket lättare under HELA tävlingen!

Se till att förbereda dig dagen innan så du vet var du kommer upp ur vattnet, var har du din påse, var står cykeln, var kommer du in från cyklingen, var har du din löppåse, var springer du ut på löpningen, hur ser banan ut för de olika grenarna, gör detta några dagar innan tävlingen så att du har full koll på det på tävlingssdagen så att du inte håller på att fundera på det under tävlingen. På tävlingsdagen ska du bara vara fokuserad på att göra det bästa du kan och se till att ha kul och vara närvarande. Förberedelserna har du gjort månader innan med träningen som du tränat och dagen innan tävlingen har du koll på hur växlingen fungerar så att du kan njuta under hela tävlingen! För som sagt vi gör ju det här för att vi tycker att det är kul, vi betalar mycket pengar för detta och vi investerar väldigt mycket pengar i triathlon så då ska vi se till att ha kul och njuta och det gör vi om vi är förberedda och har kul! Så gör allt med ett leende så kommer det gå galant!

LinaG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *