Kalmar IM 2015 – Tina Fritzson

Tina är den alltid glada tjejen som gick från att vara en duktig löpare till att bli en duktig triathlet. Som så många andra i denna klubb. De flesta landar i triathlon så småningom. Tina har alltid ett vänligt ord och ett leende på läpparna. Vore jag lika snabb som henne med löparskorna på så vore jag mer än nöjd.

Kalmar Ironman på lördag. Hur känns det?
Det blir mer och mer nervöst för varje dag som går. Helt plötsligt är det så nära och många funderingar kring loppet dyker upp.

Hur många IM och HIM har du gjort innan?
Detta är min första IM. Jag gjorde Vansbro HIM 2014, som dock blev duathlon. I somras körde jag långdistans i Motala, så det blev min första ”riktiga” långa triathlon.

Hur har ditt träningsupplägg varit under vintern?
Jag har inte haft något strikt träningsupplägg, men det blev mycket fokus på löpning och simning. Löpning då jag sprang Rotterdam marathon i april, simning för att bli mer bekväm i vattnet och kunna simma längre distanser. Däremellan försökte jag få in spinningpass för att få cykellik träning och även lite styrketräning.

Vad har motiverat dig under träningen fram till start?
Att få springa över mållinjen och höra ”You are an Ironman!”. Och att vara i så bra form att jag har en bra känsla stor del av loppet. Sen är träningen i sig oftast rolig, särskilt när man har trevligt träningssällskap, så det brukar inte finnas några hinder att genomföra mina planerade träningspass.

Vad har du för mål med IM? Tidsmål?
Först och främst att ta mig runt – mycket kan hända på ett så långt lopp och det är ändå min första IM. Om allt går som planerat och förutsättningarna är bra bör under 13 h, kanske närmare 12, vara rimligt.

Hur ska du ta dig an den mentala biten?
Jag tror jag kommer försöka dela upp loppet i flera delar, så att man kan checka av några delmål under loppets gång.

Vad är du mest nervös över?
Simningen. Att jag ska stressa upp mig redan vid starten och inte hitta det lugn jag behöver för att känna mig bekväm i simningen.

Vad ser du mest fram emot?
Att uppleva stämningen i Kalmar och den grymma NocOut-hejaklacken! Och såklart att springa i mål 🙂

Din svagaste gren?
Simningen. Jag har visserligen utvecklats mycket under det senaste året och jag har fått till några bra OW-pass under sommaren, men jag saknar rutinen.

Din starkaste gren?
Löpningen.

Vem/vilka inspirerar dig i din träning?
Alla klubbkamrater som visar att sådana här utmaningar är möjliga!

Håkan Wettergren fick ställa en fråga till Tina.
Ska vi köra en swimruntävling ihop 2016?
Varför inte?! Det vore definitivt en utmaning. Och då har jag ju ett par konkreta mål inför nästa säsong redan nu 🙂

Tina fick ställa en fråga till Tobias Östlund.
Du har ju redan genomfört en IM. Vad tror du största skillnaden kommer vara mellan årets lopp och IM-debuten 2012 för din del?

Tinatot

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *