Kalmar IM 2015 – Charlotta Wångbladh

Lotta är tjejen som imponerat på mig från första stund. Jag minns när hon först gick med i NocOut. Hon hade nog ingen koll på hur bra hon faktiskt var. Sedan har hon gått från klarhet till klarhet. Hon verkar ha talang för det mesta hon provar på när det gäller idrott. Hon är lite av en maskin. Det har hänt att hon kommit till ett KM och inte ens varit säker på om hon ska starta eller inte. Och ändå gått därifrån med guldet. Den här grymma tjejen innehar klubbrekordet för sprint, halvironman och ironman. Kommer hon putsa sitt eget rekord nästa lördag?

Kalmar Ironman om två veckor. Hur känns det?
Det känns kul och just nu (eller kanke inte just idag då jag har grym träningsvärk i axlarna) vill jag bara komma dit och få köra, och inte minst få gå i mål.

Hur många IM och HIM har du gjort innan?
En IM och 3 HIM

Hur har ditt träningsupplägg varit under vintern?
I vintras försökte jag tänka bort Ironman och körde istället en hel del skidor och annat som jag kände för. Försökte dock hålla i långpasset i löpning under hela vintern. Jag fick dessutom en cykeltrainer i julklapp så några pass blev det på den även om de nog kunde ha varit fler.

Vad har motiverat dig under träningen fram till start?
Jag har haft en hel del olika delmål; vasalopp, marathon, halvmarathon, HIM och nu senaste en swimrun-tävling vilket gör att det aldrig är särskilt långt fram till nästa mål.

Vad har du för mål med IM? Tidsmål?
Mitt största mål är att jag ska kunna genomföra tävlingen på ett bra sätt, få cyklingen att funka och kunna springa bra. Det vore självklart kul att slå tiden jag hade förra gången, men då måste det gå riktigt bra och flyta på utan några missöden, drömmen vore ju i sådana fall 10:30 men det känns inte riktigt realistiskt och inget jag har en plan för.

Hur ska du ta dig an den mentala biten?
Jag kommer att försöka köra utan klocka så långt det går. Den kommer att finnas med, men jag tänker inte stirra mig blind på den så att jag blir stressad eller besviken under dagen ifall det går långsammare än jag tänkt mig. Sedan ställer jag in mig på att det kommer att bli en lång dag och att vissa perioder inte kommer att vara särskilt roliga. Varje gren blir även något av en nystart så det brukar jag tycka är skönt. Jag brukar också försöka fokusera på de runt omkring och heja på dem så att man tänker bort sig själv ibland, då går tiden fortare 🙂

Vad är du mest nervös över?
Jag är mest nervös över att cyklingen inte kommer att fungera. Dels är jag väldigt ojämn, vissa dagar funkar det jättebra och andra inte alls. Och sedan är jag väldigt nervös över att få strul med cykeln eller punktering.

Vad ser du mest fram emot?
Att gå i mål 🙂 Men även att få uppleva hela arrangemanget ihop med så många man känner.

Din svagaste gren?
Simningen

Din starkaste gren?
Löpningen

Vem/vilka inspirerar dig i din träning?
Alla runt omkring som jag kör träningspass ihop med eller följer via sociala medier.

Ulf Bladh fick ställa en fråga till Lotta.
Vilken av de tre grenarna kommer du att satsa mest på att förbättra dig i inför nästa säsong?
Egentligen borde jag nog försöka bli bättre på simningen då det är min sämsta gren, eller nöta mil på cyklingen för att bli jämnare på den, men känslan är att det skulle krävas många timmars tragglande för att få resultat där, så det blir nog löpningen då det känns som att det räcker att få till nyckelpassen för att se ett resultat där, och det är en enkel och rolig träning.

Lotta fick ställa en fråga till Andreas Capilla.
Du jobbar väldigt målinriktat och framgångsrikt för att nå dina mål, vad blir nästa mål?

LottaW

En reaktion på “Kalmar IM 2015 – Charlotta Wångbladh

  1. Pingback: Post Kalmar IM 2015 | Mitt Aktiva Liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *