Tålamod tålamod tålamod

Det känns hur bra som helst att komma igång med träningen igen. 5-6 dagar i veckan får jag till någon slags träning. Det är allt från löpning och styrketräning till lättare och kortare balanspass. Allt känns bra vilket är härligt. Men det är också lite farligt. Jag vill ju så mycket. Komma tillbaka snabbt. Utmana kroppen. Bli stark. Se stark ut. Bli snabb. Förbättra tider. Jag får hela tiden säga till mig själv att ta en sak i taget. Det går bra men det måste göras. Påminnas. 

Så jag måste ha tålamod. Jag vill inte behöva backa något steg. Jag får ta det i den takt kroppen vill det. Inte huvudet. Jag vet ju att det är det bästa och har inga problem med det. Men ibland blir jag sugen och taggad att göra det andra gör. Min tid kommer den med. 

Igår hämtade jag ut ett paket jag skickat efter. Två böcker om styrketräning för kvinnor. En har jag kollat in förut. Och så Olgas andra bok. Jag bläddrade igår och blev riktigt taggad att köra på med dessa. Men sedan funderade jag lite. På hur jag skulle få in allt jag vill göra. Och insåg att jag kommer stressa om jag ska hinna med det samt familjen. Så nu har jag bestämt mig. 

  • Från och med nästa vecka löptränar jag 3 gånger i veckan. Fortfarande kortare sträckor med gång emellan. Detta blir en ökning med ett löppass på två veckor. Ingen stor ökning men ett steg framåt.
  • I samband med två av löppassen kör jag myrtl routine. 
  • Jag fortsätter med Olgas styrketräning för nyblivna mammor 2-3 gånger i veckan. Jag vill stärka kroppen rätt från början. Inte gå på med vilken styrka som helst innan jag är redo. Även om det känns bra betyder inte det att jag är redo än. Jag kör bokens upplägg tills det är slut. Jag avvaktar med de andra böckerna och får på så vis tid på mig att läsa dem och planera. 
  • Jag fortsätter med mammamage-appen.  
  • Jag avvaktar lite med pushups-appen. Den tar jag upp när jag är klar med första Olga-boken.
  • Jag lägger till extra ben/rumpövningar en dag i veckan och överkropp en annan dag. Om det finns tid. Olga-programmet är viktigare. Ingen press här. 
  • Yogan får vänta ett tag till. Här handlar det mest om tid och att få i ordning på ett bra program.

Nu har jag en plan som känns genomförbar. Jag testar två veckor och utvärderar sedan. 

Hoppas ni får till härlig träning så har mitt i sommaren. 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *