Revanschdagen

Imorse vaknade jag ganska pigg ändå. Natten var rätt bra. Alla mina tre pojkar sov sött. Klockan var 07:50 det var mindre än 2 timmar tills vi borde vara uppe, påklädda och klara inför dagens äventyr. Kanske borde jag väcka de andra. Men samtidigt är den där ensamma stunden på morgonen magisk. Jag har alltid tyckt om att smyga upp före Daniel och barn för att få lite tid själv. Ta en kopp te, läsa några sidor i en bok, tömma diskmaskinen, sätta på en tvättmaskin eller lyssna på morgonradion. Oavsett om det är slapptid eller fixtid så älskar jag den. Inte för att jag inte älskar tiden med min familj. Men detta är liksom min stund. Det är tyst. Jag är pigg. Jag har en hel dag framför mig. 

Så imorse bestämde jag mig för att stanna kvar med den äldsta och yngsta av mina grabbar sovandes i sängen med mig. Jag hörde deras fridfulla snusningar och jag kände mig lycklig. Jag tog fram boken för att ge läs-fiaskot igår en revansch. 15 minuter tänkte jag. Sedan måste resten av familjen upp. 2,5 sidor hann jag. Sedan vaknade minstingen. Först en rejäl och vattnig kräk och sedan bajskalas som måste bytas direkt om jag ville undvika att tvingas byta lakan också. 

Så det var bara att glömma läsandet och gå upp istället. Efter blöjbyte gick jag ner och ficK 5 minuter ensam i köket innan jag väckte D. Efter det var ruschen igång. Fixa sallad, mellis, vatten, extrakläder, regnkläder , packa skötväskan, fixa frukost, ta fram och på småpojkarnas kläder och till sist gör iordning mig själv. 

Sedan bar det av mot Tåkern och Naturum. Där finns Prinsessan Estelles sagostig. Perfekt en dag som denna. Dessutom visade det sig att vi lämnade regnet bakom oss i Linköping och åkte mot solen vid Tåkern. Vi avslutade besöket med medhavd lunch utomhus. Trevligt sällskap, bra väder och natur. Dagen kan inte bli bättre. 

   
 
Igår fick jag inte till min träning alls. Mitt schema för dagen gjorde att det fanns tid att hämta ikapp det redan idag. Och det gjorde jag. Styrketräning på altanen och i vardagsrummet. Jag har nu gått vidare till Olgas period två. Roligt med lite andra övningar. 

Så en bra dag, men kaotisk kväll igår följdes upp av en riktig bra dag och kväll idag. Jag har fått träna, känner mig utvilad och har fått tid för te och bok i soffan. Vilmers farfar och faster kom och hjälpte mig plocka en fästing på honom. Nu ska det inhandlas en fästingborttagare så vi har en hemma själva. Båda barnen sover och mördarsniglarna lyser med sin frånvaro på altanen även som de kanske smyger omkring i gräset. Jag ska fortsätta läsa i väntan på D som är och tränar. 

Hoppas ni haft en bra dag!!!l

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *