En kväll inte som alla andra 

Hade sett fram emot en timmas tid i lugn och ro när D var ute och cyklade. Ni vet en sådan där timme med en kopp te och en bok i soffan när inget stör. Värdefulla minutrar för en som mig som så ofta sätter andra före mig själv. Ingen som avbryter mig gång på gång med mamma, mamma, mamma. När en sida bara tar max en minut att läsa istället för 10. Minutrar då till och med plocka mördarsniglar på gräsmattan är efterlängtade eftersom man då inte kan ha en liten i famnen. Det värsta är att jag idag behövde den där timmen lite extra idag. För att bota trötthet och dåligt humör. 

Då händer det som typ aldrig hänt. Ingen av barnen vill somna. Lillebror somnar till några gånger men vaknar för att jag måste lägga ner honom och gå upp till storebror. Försöker söva om. Går sådär. Konstigt eftersom storebror härjade frisk med sina föräldrar på busfabriken på eftermiddagen. Han borde vara jättetrött. 

Nu har Daniel kommit hem. Ingen av barnen sover, den orörda tekoppen på bordet har kallnat, boken är oöppnad och mördarsniglarna härjar fritt på baksidan. Jag har fortfarande inte tränat dagens pass som jag sett fram emot. Men det är nog mitt eget fel för jag rensade välbehövligt barnkläder och röjde i röran på övervåningen imorse när både tid och ork fanns. 

Nu längtar jag mest efter en påse lösgodis, ett glas vatten, en dusch och en god natts sömn. Tack och lov har D nu tagit över nattandet av storebror. Precis tajmat med amningsdags för lillebror. Duschen kommer snart intas av D och går jag ut i köket för att hämta vatten så väcker jag väl lillebror som återigen slumrat till på axeln. Godispåsen lyser med sin frånvaro så jag slumrar väl lite i soffan istället.

Daniel hämtar ett glas vatten åt mig nu i alla fall. Men lillebror vaknade tydligen ändå. 

#LIVETSOMTVÅBARNSMAMMA 

Bilden jag skulle ta till bloggen blir inte bättre än så här eftersom lilleman sprattlar tills han kaskadkräks över mig och soffan. Hoppas vi alla somnar utmattade och sover hela natten i alla fall. 

  

2 reaktion på “En kväll inte som alla andra 

  1. Fy sjutton! Du om någon förtjänar lite egentid. Jag hoppas du får en skön natt och att båda dina finingar till grabbar sover till åtta minst. Jag får ta hand om dig på onsdag, ska bara klippa gräset först.. 😉 Skickar massa pussar, kramar och positiv energi så länge!

    • Tack snälla! Natten har varit bra. Någon timmas extra sömn hade väl inte skadat. Men det blev tillräckligt. Nu är det uppstigning för att påbörja dagen. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *