Inlägg 22 – Ett intervallpass

Jag älskar intervaller. I olika former. De gör mig skönt trött. De gör mig snabbare och starkare. De är effektiv träning. Intervaller är lätta att variera. Och de går utmärkt att anpassa för att köra i grupp även om man är ojämna gällande nivå. 

Jag har två favoriter när det gäller intervallpass. Dels backpass, gärna löpning i terräng. Jag tror det beror på att de ger mig så mycket i min träning. Jag blir stark av dem. 

Min andra favorit är det som i alla fall inom klubben kallas för Norska superintervaller. Det innebär 4 stycken 4-minutersintervaller med 3 minuters vila emellan. Under intervallen ska man upp till tröskelpuls. Varför gillar jag dessa då? De är effektiva. Det är mentalt ”lätt” eftersom de bara är fyra stycken. Men tillräckligt långa för att hinna vara riktigt jobbiga. Pannbenet får sig en bra utmaning också. Detta pass fungerar lika bra i spinningsalen som med löparskorna på. 

Generellt tycker jag att intervallpass tränas bäst i grupp. Gärna med jämnsnabba. Då kan man peppa och hjälpas åt med farthållning. Jag ger alltid lite extra på gemensamma intervallpass. 

Om det är något inom intervallträning som jag inte testat så mycket är det tabata. Det skulle jag vilja läsa in mig på och testa!

Och alla kan springa intervaller. Utifrån din förmåga. Och alla har nytta av det!!! Så ut och svettas nu!!! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *