Inlägg 19 – Hur min träning förändrar mig

Min träning förändrar mig på flera sätt. Det har jag tänkt mycket på under de månader under graviditeten som min kropp inte klarat av träningen. Heffaklumpen har liksom haft tid att ligga på soffan och filosoferat om livet. 

Min träning gör mig gladare. Muntrare till sinnet. Det är en slags meditation för mig. Jag kan rensa huvudet från irritationsmoment och stress. Jag kan planera och strukturera. Under träningen kommer jag på många idéer. 

Träningen gör även min kropp starkare. När man har ett stillasittande jobb som jag har behöver kroppen mycket träning. För att rygg och axlar ska hålla till exempel. För att inte bli stel. Jag behöver också en stark kropp för att vara en stark, pigg och glad mamma.  

Min träning har också genom åren gett mig en gruppkänsla, främst genom alla år jag spelar fotboll. En lagkänsla och förmåga att vara en del av en grupp som jag haft nytta av hela livet. Respekt och samspel. Men även vänner och upplevelser för livet. Men likväl har orienteringen lärt mig det individuella. Att klara mig själv. Att planera och reflektera. Även här har jag mött härliga människor som jag har med mig ännu idag. 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *