Mellanmål

Jag har senaste tid fått flera frågor om vad jag äter till mellanmål. Så jag tänkte ge er lite tips och idéer om vad man kan äta.

Min frukost är ganska lika mina mellanmål, bara att jag äter lite mer till frukost. Till exempel lägger jag till en macka eller ett kokt ägg. Annars går jag ofta runt på följande olika alternativ.

  • Smoothie: Basen är en halv banan, 1 dl kvarg, 1 dl naturell yoghurt och 0,5-1 dl bär och frukter av olika slag. Ganska ofta har jag i gojibär. Vill jag ha mer kolhydrater av någon anledning brukar det bli lite havregryn också. Vaniljpulver ger god smak om man vill lyxa lite. Vill man ha mer fett så brukar jag ha i 1 tsk kokosolja, 0,5 avokado eller någon matsked vispgrädde (vilket också gör den jättegod). Här är det egentligen bara fantastin som sätter gränser.
  • Kvarg/yoghurt med bär: Jag blandar ihop 1 dl kvag och 1 dl naturell yoghurt. Sedan har jag på 0,5-1 dl frukt och bär. Vaniljpulver för smakens skull om man vill. Till det har jag antingen någon sorts nötter eller 0,5 dl granola. Granolan gör jag själv och jag har två favoritrecept som jag varierar mellan. Recept kommer här framöver.
  • Gröt: Jag brukar göra en grötmix med variation här hemma. I den har jag i olika sorters gryn, linfrön, solrosfrön och hasselnötter. Detta äter jag oftare till frukost än till mellis dock.
  • Knäckemacka med makrill i tomatsås
  • Knäckemacka med 0,5 avkado och skinka
  • Kokt ägg

Jag har säkert glömt något, men detta är vad jag äter till mellanmål. Vad som passar när beror lite på vart jag är, hur jag ska träna osv. Man får anpassa situationen. Som småbarnsförälder måste det ibland gå blixtsnabbt om man ska hinna få i sig något.

Nu när jag ammar har jag en annan typ av hunger än i vanliga fall. Jag är alltid hungrig känns det som. Oavsett om jag äter dubbla portioner känns det som om det går ner lite till. Så det gäller att inte överkompensera. Äta lagom. Mellanmålen är viktiga för mig för att jag ska låta bli att småäta just nu.

Vad har ni för favoriter bland mellanmålen?

   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *