Nu kör vi…

… Fast inte med full fart ännu. Imorgon är de tre veckor sedan förlossningen. Kroppen har känts bra ända från början med tanke på vad den gått igenom. Jag hade ett litet bakslag efter drygt en vecka. Jag fick riktigt ont och kände av det ett par dagar. Förmodligen för att jag varit mer aktiv än jag borde varit. Så efter det blev det extra vila och vara noga med vad jag gjorde för ansträngande saker. 

Nu har jag inte haft några känningar på 1,5 vecka och jag känner att jag kan smyga igång. Med betoning på smyga. Jag vill att min kropp ska hitta tillbaka på ett hållbart sätt. Så jag ska ta det lugnt och vara lyhörd för kroppens signaler. 

Min plan är att börja med korta promenader som successivt blir längre och längre. Det är bra för både kropp och själ. 

Jag har även laddat ner appen mamma-mage som jag sätter igång med idag. Fokus där är att träna upp magen på rätt sätt. Med övningar som är anpassade för just att komma tillbaka efter en graviditet. 

Hur jag går vidare efter detta kommer jag till. Jag har mina planer. 

Hur som helst startar jag igång idag. Och det ska bli sååå skönt. Det kommer dock bli en utmaning att pussla ihop familjelivet med all träning jag och D vill hinna med. Men det kommer gå med vilja och planering. Så länge jag tar promenader kommer dessa ske med barnvagn och då kan jag få det gjort när D jobbar. 

Idag har jag roddat två barn på bussen till BVC och tillbaka. Bara det kan bli svettigt värre. Nu sover båda under hemresan och jag har tid för bloggen. Innan vi stack iväg hann jag fylla på med lite bra energi. Turkisk yoghurt, bär och valnötter. Hur gott som helst. 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *