Hämtat energi

Vi har precis lämnat en långhelg bakom oss. Jag hoppas alla haft en bra helg och att ni njutit av ledig tid om ni haft någon. 

Vi fick den stora förmånen att spendera hela helgen med mina svärföräldrar, D’s syster och pojkvän i deras stuga på en ö i Vänern. 

Stugan är för oss en plats vi börjar längtar till så snart vi kommit därifrån. Där finns ett lugn som jag har svårt att hitta någon annanstans. Redan när man åker ut ur Säffle och ut mot näset börjar det kännas i kroppen. När man svänger av på grusvägen. När man lastar i packningen i båten. Redan då börjar man koppla av. Det går inte att åka bil till stugan. Man måste ta båten. Där ute finns inget rinnande vatten och tills för ett år sedan fanns det bara ett utedass. Nu finns det en mulltoa också. Grannarna är inte många och för att ta sig mellan husen går små stigar i skogen. 

Men det är en viss känsla där ute. Utsikten över vattnet är fantastisk. Jag tar gärna hand om disken och får några minuters ensamt filosoferande för mig själv till denna utsikt (även om denna bild är taget från matbordet två fönster bort)

  

Här ute kopplar vi bort stressen hemma. Vi umgås, tränar, kopplar av, äter god mat, fikar, spelar kort, löser korsord och tar dagen som den kommer. Efter att vi fått barn finns inte lika mycket tid för fysisk vila. Men det mentala får sig en rejäl energikick. Och med en tvååring i trotsålder och dessutom inte helt frisk tillsammans med en 3-veckors som vill äta 1-2 gånger per natt så var det ändå ganska skönt att komma hem. 

Så nu är vi tillbaka i verkligheten igen. Fulla av längtan till juli då vi återigen styr kosan mot Vänern… 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *