Äntligen

Efter en ganska tung och jobbig graviditet kom äntligen dagen för förlossning. I flera veckor hade jag haft förvärkar och vissa kvällar verkligen sagt att i natt kanske det kommer igång. För att sedan sova och vakna utan att det hänt ett dugg. Förra måndags kväll var det lugnt. Då skämtade jag lite och sade att det kanske är i natt det händer. Och mycket riktigt. Vaknade kl 02:40 med regelbundna värkar. En timma senare var barnvakten på plats och vi på väg till Norrköping eftersom det var fullbelagt i Linköping. Tjugo i nio på morgonen var det klart. 

Det blev en stor överraskning för oss när det visade sig att det man på ultraljudet sade föreställde en lillasyster i själva verket visade sig vara en alldeles ljuvlig liten pojke. Så nu består min lilla familj av mig och tre fantastiska killar. 

Lillebror är nu en vecka gammal och vi har ägnat dagarna åt att landa i livet som fyra. Främst med fokus på storebror. Det går bra och snart minns vi nog inte hur det var innan. 

Nu får tillvaron en annan dimension, ett annat fokus. Två små individer ska uppmärksammas samtidigt som vi vuxna ska få tid att hämta kraft och energi. Det så kallade livspusslet har fler bitar än tidigare som ska passas ihop. Och jag älskar det. Livet kräver ännu mer av pyssel, effektivitet och eftertanke. Jag försöker njuta av dagarna och ta det som det kommer. 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *