Soffsurfande och sorterande

För en social aktivitetsjunkie som jag så är det ibland smått frustrerande att vara placerad i soffan även om jag VET att det är för mitt och bebisens bästa. Jag accepterar det faktum. Men jag har samtidigt insett att det inte behöver betyda att jag ska vara fastklistrad i soffan. Det finns en hel del som behöver göras som jag kan göra utan att anstränga mig. Idag har jag surfat syskonvagnar i några timmar. Läst recensioner, kollat in sidor utomlands, bollat med en kompis som också ska ha barn men först efter sommaren. Vägt fördelar mot nackdelar. Vad är viktigt för mig? Tycker Daniel också att det är viktigt? Hur ställer sig priset i svenska butiker emot priset att köpa från utlänska sidor? Jag har letat på blocket varje dag i jag vet inte hur länge, men jag hittar inget i närheten som passar det vi är ute efter. Skulle vi bo i Stockholm hade det varit lugnt. Men jag tycker inte det är värt hur mycket som helst i tid och pengar att åka runt halva landet för en begagnad vagn. En annan aspekt är andrahandsvärdet. Nu har vi nog nästan bestämt oss. Och om inget dyker upp begagnat kommande dagarna blir det nog en beställning till helgen om inte tidigare.

Efter barnvagnssurfandet åt jag lunch innan jag lade mig på soffan och kollade på ett avsnitt av Drop Dead Diva. En perfekt ligga-hemma-i-soffan-serie på Netflix som jag fastnat för. Jag tackar Maria för det tipset. Ett avsnitt var det jag orkade med innan jag somnade skönt. När jag vaknade kände jag ett behov av att göra något vettigt igen så jag satte mig att sortera in lite papper i pärmar. Rensa, slänga och sortera får mig att må bra just nu. Det liksom får mig att känna mig nyttig i allt vilande om är min huvudsyssla för tillfället. Det får mig också att känna mig mer i fas inför nästa lilla familjemedlem som ska dyka upp här om en månad eller två.

Nu ska jag snart förbereda middagen lite innan jag hämtar lilleman på dagis. Daniel ska laga den egentligen, men jag kan ju alltid förbereda och underlätta det jag orkar med. Ni vet, ta fram från frysen, koka matvetet och annat som inte är så jobbigt. Han drar ett stort lass här hemma just nu och jag vill ändå underlätta så mycket jag kan. Han behöver också sin egentid. Inte bara passa upp på mig. Vi är två som ska orka hålla denna lilla familj igång ju!

Mina blogginlägg kanske inte är så spännande just för tillfället. Men mitt liv är nog inte mer spännande än så här heller. Inte än i alla fall! Men vänta ni bara… Det kommer… I sommar hoppas jag att jag kan få till riktigt mycket hemmaträning. På bilden nedan ser ni hur det såg ut uppe i Haparanda i somras. Lille V tyckte träningen verkade spännande i alla fall!

Semester 2014 132

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *