Norrbotten

Vi har semester. Hela familjen är lediga sex veckor tillsammans. Två av dessa har gått. Den första veckan tillbringade vi uppe i Norrbotten. Daniel har en del av sin släkt där uppe och har inte varit där sedan han var liten. Så i år tyckte vi det var dags att komma upp dit. Efter en 125 mil lång bilresa landade vi i Vojakkala utanför Haparanda hos Daniels faster Karin på tisdagen förra veckan.

Vi blev varmt välkomnade och hade ett eget hus på gården där vi kunde ro om oss själva. I år valde vi att inte åka utomlands som vi gjort så många andra somrar. Det visade sig vara ett riktigt bra beslut. Under vår vecka i Haparanda var det varmast i hela Sverige där uppe. Från gården hade vi utsikt över Torne älv. Vi badade vedeldad bastu. Solade. Slappade. Tränade lite (men inte så  mycket som jag borde ha gjort). Vi träffade fastrar, farbröder, kusiner och andra släktingar till Daniel. Även hans moster Kristina med familj som vi har hälsat på i Stockholm några gånger. Vi åkte till Seskarö för att se havet. Några kilometrar från där vi bodde ligger Kukkolaforsen och där var vi två gånger. Häftig upplevelse.

Vi hade många härliga timmar i solen. Varma långa kvällar där vi kunde njuta av ljuset uppe i norr. För det blev aldrig mörkt. Det var ljust när vi lade oss på kvällen. Ljust när vi vaknade. Myggen var faktiskt inte så många som vi hade väntat oss.

Omgivningarna och naturen var helt fantastiska. Några få hus bildar en by. Människorna har ett lugn som smittade av sig. Telefonen fick ligga åt sidan mycket och inte ett enda blogginlägg producerades. Jag tog semester helt enkelt. Och jag njöt av varje sekund. Jag tog mig tid att läsa. Slappna av. Träna. Vi kommer åka upp fler gånger. Inte varje år. Men kanske vart annat eller så. Jag längtar redan tillbaka.

Tack Karin och Ove för en fantastisk gästfrihet. Tack för att vi fick låna ert lilla hus på gården!!! Hoppas ni får en fin fortsatt sommar.

Semester 2014 084

Semester 2014 226Semester 2014 161

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *