Cykellycka på Halvvättern

Vilken avslutning på en bra träningsvecka. Idag var det dags för Halvvättern. Mia och jag åkte iväg i god tid för att sätta upp NocOut-flaggorna, hämta nummerlappar och kolla in mässtältet. Robban #stilpolisen” gjorde oss sällskap och såg till att jag inte gjorde någora ödestigra inköp som skulle medföra felmatchning när det gäller cykeletikett.

Mias och mitt mål var att cykla under 6 timmar. Oscar från Campushallen slog följe med oss mot det målet. Vi rullade iväg och försökte hålla rullfart på 27 km/h hela tiden. I Vadstena stig min mamma, pappa och syster med familj. Det ger skön energi. Det var ganska mycket vind mest hela tiden och fram till Omberg tyckte jag att det var ganska tungt. Jag kände att det skulle bli en slitig dag. Väl framme vid Omberg väntade oss en rejäl stigning och efter det ett parti med sköna utförskörningar. Det gick bra förutom en man som försökte ta sig in i vår lilla klunga och var totalt livsfarlig. Men vi lyckades skaka oss av honom efter ett tag.

Efter en kort paus för toa och energi vid 50 km (inte depån) så hade jag svårt att komma igång. Jag tappade Mia och Oscar lite och så fastnade jag bakom en bil som försökte köra o men tjej som låg mitt i vägen. Sedan blev det för slitigt att köra ikapp dem. Då började jag ställa mig in på att cykla 10 mil utan dem. Men jag fick draghjälp ett par mil med ett par som höll perfekt tempo. Så jag kom ikapp. Men då hade Mias knä börjat göra ont. Men vi kämpade på och trots motvind så klarade vi målet och körde in på 5:45. Jag kan inte vara annat än nöjd.

Halvvättern är ett fantastiskt lopp. Härliga omgivningar. Ängar med vallmo, kor som betar och glada människor som hejar efter vägen. Vi hade en fantastisk tur idag. Jag är helt slut nu och orkar inte skriva mer idag.

Tack Mia och Oscar för sällskap i Världsklass!!!

Nu ska jag sova! Kram och godnatt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *