Härlig träningsvecka håller på att avslutas…

Om förra veckan var kass träningsmässigt, så har denna varit riktigt bra. Efter cyklingen i söndags blev det både simning och löpning i måndags. De dagarna följdes upp av två vilodagar. Dels för att jag inte vill dra igång för hårt. Men också för att livet kom emellan. Jag hade behövt stressa en del för att få till passen. Och stressen är inte direkt positivt om man vill hålla sig frisk.

De två vilodagarna följdes upp av en magisk morgonsimning på Tinnis. Det var regnigt och disigt. Friskt i luften så man huttrade lite när man var på väg ner mot bassängen. Jag stod till på köpet lite extra länge i den varma duschen innan jag gick ut. Men jag hade en skön känsla i kroppen. Jag vaknade på morgonen och kände mig riktigt sugen på att simma innan jobbet. Så det var inga problem att packa väskan den morgonen. 2000 m betade jag av i behagligt tempo. Distansen finns i kroppen när det gäller simningen. Jag måste bara bli bekväm med allt det andra. Men det ska nötas i sommar. Det ska det minsann.

Igår var sambon på sin brors svensexa och jag var själv med lilleman hela dagen. Som tur är har vi fantastiska människor runtomkring oss som ställer upp. Vilmers farmor kom och hämtade honom på förmiddagen och jag tog ett långpass hemifrån och dit. Först tog jag en planerad omväg. Kroppen kändes pigg. Jag kände att kroppen hanterade värmen riktigt bra. Jag hade energi med mig som var lite experiment. När jag började närma mig Hjulsbro så hörde jag av mig och frågade hur det gick med lilleman och om jag kunde springa mer. Jag vek av på ytterligare en extrarunda. Jag tog sikte på Ekholmens centrum och hamnade nästan i Berga centum. Jag har inte rört mig så mycket i de kvarteren så mitt annars så bra likalsinne sviktade lite. För att rätta till det svängde jag av och tog på nytt sikte på Ekholmens centrum och hamnade där jag tog av på extrasvängen från början. Då vände jag ner mot Hackefors över bron och tack vare irrandet fick jag en bra runda på 20 km. Farten var lugn och kontrollerad. Jag kände mig pigg och fick till ett par fartökningar på slutet. Jag börjar helt klart bli snabbare på längre distanser. Min lugna fart i 20 km hamnade under 2 timmar. Ganska bra för att vara jag.

Jag känner mig nöjd med denna vecka så långt. Den kommer avsluta med simning i öppet vatten idag och Halvvättern imorgon. Härliga besked som lugnar mig lite inför Kalmar i alla fall!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *