Frustration big time

Det borde för flera dagar sedan komma ett inlägg om den träningstävling i triathlon jag genomförde i söndags. Men det finns egentligen två anledningar till att det inte har kommit än.

Dels så analyserade jag den flera dagar i mitt huvud. Tänkte efter, funderade och reflekterade. Dels så vaknade jag i måndags med ont i halsen igen. Det gick över i tisdags och då kom hostan.

Jag blir så ledsen. Frustrerad. Bitter. Arg. Här sitter jag. Med ett av mitt livs stora drömmar och mål drygt två månader bort. Allt jag vill är att ta mig ut på långa härliga löppass. Cykelpass som tar mig mil efter mil över den östgötska slätten. Jag vill övervinna den obekväma känsla jag har inför simning i öppet vatten. Jag längtar ju efter träningen. Längtar efter att svettas. Ta i. Kämpa. Bli så utmattad att jag inte orkar ta mig ur soffan. Och så kan jag inte alls träna på den nivån jag vill.

Just idag är jag mest ledsen. Faktiskt så tårarna rinner. Hur ska jag kunna ta mig runt och i mål om jag inte kan träna? Vad ska jag göra för att ta mig ur denna onda cirkel som jag verkar ha hamnat i. I tre månader har min hals bråkat med mig. Jag vaknar med ont i halsen. Det sitter i en eller två dagar. Så vilar jag en extra dag. Sedan smyger jag igång försiktigt med träningen. Lugna pass ett par dagar. Kroppen känns bra och jag tränar på. Jag är noga med sömn, kost och återhämtning. Pressar mig inte mer än nödvändigt. Och så ändå. Efter två veckor kommer det halsonda igen. Inget snor. Ingen feber. Känner mig ganska pigg. Bara ont i halsen. Konstig i halsen på något sätt. Denna gång kom hostan också. Och den mattar ut mig.

Frågan är bara vad jag gör nu? Fortsätter som förut? Väntar ut och smyger igång? Eller kanske ger kroppen ännu mer vila? Någon som har tips? Någon som varit med om detta? Är det barnbaciller? V har ju inte ens börjat på dagis än. Är det kroppen som protesterar mot all träning? Är det pollen?

Jag blir galen om jag inte får igång kontinuiteten i träningen snart igen… Jag vill vila för att kroppen är trött av träning. Inte för att jag är sjuk!!! Jag vill att tårarna ska kolla på grund av hårda träningspass. Inte för att jag är frustrerad över ond hals och hosta. Detta är verkligen skit!

20110626-084914.jpg

0 reaktion på “Frustration big time

  1. Jag röstar på allergi. Jag har haft samma i flera år just på senvåren. Lurig hals o hosta. Trist, men hoppas det ger sig snart!

    • Ja det kan ju vara det och i så fall borde det vara över snart. Jag har testat med allergitabletter men inte märkt någon direkt skillnad. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *