Turist med löparskorna på

I helgen har jag varit på konferens med jobbet i Granada. Som vanligt packar jag träningskläder så att jag kan få mig en löptur eller ett styrkepass. För mig är det att förena nytta med nöje. Jag får röra på mig, vilket min kropp mår bra av. Men jag får också en chans att se mer av stället jag besöker. När jag springer på semestern är det oftast inte fokus på tempo eller intensitet. Jag tar det gärna ganska lugnt. Ser mig omkring och suger in atmosfären i omgivningarna.

I lördags fick jag uppleva hur Granada vaknade till liv. Det var friskt och skönt i luften. Turisterna började ge sig ut på gatorna med kartor i handen. Granadaborna var i full gång med sina lördagssysslor. Vi mötte fler människor som var ute och motionerade. Jag och en kollega sprang upp till Alhambra. En borg som vi besökt med guidad tur bara kvällen innan. Då var det mörkt och stämningsfullt. Nu hade borgen knappt öppnat upp portarna för dagen. Det blev en rejäl stigning upp till porten. Sedan fortsatte vi runt borgen. Och sprang ner på baksidan. En del av den som vi inte upplevde dagen innan. Det gick inte snabbt. Och det var brant. En stigning upp mot borgen som kändes i benen efteråt. Det var dagens utmaning.

Så när ni reser. Glöm inte bort att ni kan se och uppleva saker löpandes också. Det är en fantastisk kombination om ni frågar mig. Dessutom kan jag defintivt rekommendera Granada. En stad med liv och rörelse, som har kvar den gamla charmen. Som inte känns morderniserad som många andra större städer. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att åka tillbaka.

20140519-150631-54391285.jpg

20140519-150629-54389217.jpg

20140519-150642-54402636.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *